Tomislav Šušić – Prvak Hrvatske 10-ball 2017/2018

PH_10ball_2018

U biljar klubu “8ball” u Sesvetama tijekom vikenda (21.-22.01.2018.) održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini desetka (10ball). Nakon dva dana i 119 odigranih mečeva titulu prvaka Hrvatske u disciplini desetka za sezonu 2017/2018 osvaja Tomislav Šušić, BK “Hustler Academy” iz Vodica.

Velike čestitke Tomislavu koji se ovom pobjedom vratio i na prvo mjesto ukupne rang liste!

Prvi od četiri turnira Prvenstva Hrvatske u Sesvete je privukao 64 igrača iz tri hrvatske regije. Od mečeva prvog kola sigurno je najzanimljiviji bio susret Marka Lišnića i Ronalda Mijatovića. Nakon što su podijelili prve četiri partije Mijatović preuzima vodstvo 4:2, a zatim 6:3. Marko tada nalazi mirnoću, preuzima inicijativu i izjednačava rezultat na 6:6. Mijatović nakon razbijanja sprema tešku jedinicu od martinele (on bi rekao “banda”), ostvaruje poziciju za dvojku, završava partiju i dolazi na “hill”. Marko nakon svog razbijanja potapa dvije kugle, a nakon toga na jedinici najavljuje “safe” udarac i ostavlja Mijatovića u nezavidnoj poziciji. Roni u slijedećem udarcu umalo i nalazi jedinicu, ali linija ipak nije točna, čini faul i protivnik ima bijelu u ruci. Marko ne gubi puno vremena i brzo prolazi kroz jednostavan layout. Ipak, na zadnjoj kugli gubi koncentraciju, ostavlja Mijatoviću lagan izlaz. Roni zabija desetku i šalje Lišnića na lijevu stranu turnira.

Dodatno iznenađenje prvog kola je poraz Luke Kutleše od kojeg je rezultatom 8:6 bio bolji Mario Dražić. Luka i u L1 rundi ima velikih problema sa Edinom Fetahovićem, ali ipak uspijeva pobijediti sa 7:6 i ostati u turniru .

Mijatović se ipak brzo pridružuje Marku u repassageu, gdje ga već u W1 rundi rezultatom 8:4 šalje Ante Šustić. U L2 rundi Zrinka Antonijević rezultatom 7:5 završava turnir za Gorana Gluščića, a kao da pokazuju koliko je turnir zahtjevan sa rezultatima 7:6 u L3 rundu prolaze Hrvoje Hrgović, Dejan Matura, Jordan Sobin i Florijan Marić.

U W2 rundi Krešo Ivan Kralj sa 8:6 u repassage šalje trenutno prvog na ljestvici Michela Bartola, a najzanimljiviji meč runde igraju Ante Šola i Vedran Vunjak. Od samog početka meča Šola je konkretniji na stolu. U smirenom ritmu dolazi do vodstva 7:3, ali tada počinje činiti greške i nuditi Vedranu povratak u meč. Vunjak rado uzima prilike, pa brzo i sam dolazi na “hill”. Šola u tom trenutku koristi situaciju na stolu, primorava Vedrana na tri uzastopna “faul” udarca i prolazi dalje po desnoj strani.

L4 runda opet je puna “hill-hill” mečeva. U prvom Ante Morić zaustavlja Luku Kutlešu, u drugom Domagoj Lončarek iznenađuje protiv Michela Bartola, a u trećem Željko Dozan prolazi svakim danom sve boljeg Zorana Husula.

Po desnoj strani u QF s lakoćom i rezultatima 8:0, ulaze Tomislav Šušić i Ivica Medunić. Roberto Bartol se ipak malo pomučio protiv Ante Šole (8:6), a meč Željana Radosavljevića i Kreše Ivana Kralja odlazi do zadnje partije u kojoj “Peky” uspijeva osigurati mjesto među zadnjih osam.

Po lijevoj strani turnira u QF bez izgubljene partije prolaze Ante Šustić i Marko Lišnić. Filip Bermanec i Ante Šola igraju izjednačen meč. Ante hvata prvo vodstvo (4:2), ali Filip peuzima inicijativu (6:4) i plasira se u zadnjih osam rezltatom 7:5. Zadnji učesnik četvrtine finala je Ante Morić koji u triller meču prolazi Ivu Milina rezultatom 7:6. Drago nam je da nakon dva teška poraza, oba za ulazak u zadnjih osam, “Necku” nije palo raspoloženje već je kroz pošalice nastavio uživati u turniru. Svaka čast!

U četvrtfinalu Željan Radosavljević bolji je od Ante Morića (8:5), a Tomislav Šušić ne popušta protiv Filipa Bermaneca (8:6). Druga dva meča odlaze u zadnje partije. Ante Šustić u svom meču osvaja zadnju partiju, te u drugom pokušaju na turniru pobjeđuje Ivicu Medunića. Marko Lišnić ponovo popušta u zadnjoj partiji, promašuje jednostavnu sedmicu i Roberto Bartol prolazi u polufinale.

U prvom polufinalnom meču, s puno uvjerenja Tomo prolazi Željana rezultatom 8:2. U drugom polufinalu Roberto uzima rano vodstvo (4:1). Šustić se oporavlja i okreće rezultat u svoju korist (6:4). Roberto osvaja tri partije zaredom i stvara novi preokret (7:6). Četiri kugle do kraja Roberto promašuje sedmicu i dozvoljava Šustiću da dođe na “hill”. Slijedeću partiju nakon Šustićevog razbijanja četiri kugle nestaju u rupama, a ostalih šest Ante lako sprema za pobjedu i ulaz u finale.

Finalni meč klupski kolege iz BK “Hustler Academy” otvaraju sa podjednakim žarom. U vrhunskoj izvedbi svaki niže serije po nekoliko partija i rezultat brzo dolazi do 6:6. Tomislav u ovom trenutku pokazuje jači fokus, znajući da uzimanjem maksimalnog broja bodova postoji mogućnost povratka na prvo mjesto ukupne rang liste. To se pokazuje i u igri, pa Šušić uzima zadnje dvije partije i pobjeđuje Šustića sa 8:6.

Još jednom čestitamo pobjedniku!!!

Tomislav Šušić – državni prvak u disciplini 10-ball u sezoni 2017/2018

Veliki poduhvati traže i velike protivnike stoga ovdje pozdravljamo i čestitamo drugoplasiranom Anti Šustiću, te trećeplasiranima Robertu Bartolu i Željanu Radosavljeviću. Svaka čast na velikim rezultatima!

Vama dragi ljubitelji biljara želimo svako dobro do slijedećeg turnira i novih susreta!!!