Tin Topić osvojio posljednji turnir HSL sezone…

Topic winner a

Voila! Hrvatska snooker liga – HSL sezona 2016/17  je završena!

Nakon perioda od blizu 14 mjeseci,12 odigranih, sjajnih i bez iznimke vrlo uzbudljivih turnira,odigravanjem CHALLENGE 06 turnira ,ovaj vikend od 02.-04.06.2017 u Zagrebu, u klubu SC POT,privedena je kraju sezona koja će sigurno ostati u pamćenju kao jedna od najboljih ,ako ne i najbolja ikad i u kojoj se brzi i impresivni rast snooker sporta (zasad nažalost samo u kategoriji broja natjecatelja,ne i broja klubova) u našoj zemlji nastavio što u ovim vremenima doista nije lako i samo po sebi zamislivo i veliko hvala i ovom zgodom svim snooker igračima i klubu SC POT bez kojih to ne bi bilo ostvareno.
                                                                              Šebek,Topić,Bezmalinović

Challenge 06 je bio turnir koji je kao rijetko koji  prije, imao prije samog održavanja “na papiru” čak i više od 12 kandidata za naslov i ulazak u polufinale i doista je izjednačenost natjecatelja bila  takva da se ovaj turnir može proglasiti, to jest najbolje opisati već poznatom frazom : svatko je mogao dobiti svakog”.
Na kraju je najsp(r)etniji bio mladi,sjajni talent Tin Topić (POT) koji konstantno napreduje, posjeduje zavidnu snooker tehniku i bilo je samo pitanje vremena kad će osvojiti i najveći pehar, pehar namijenjen pobjednicima.
Drugo mjesto pripalo je vrlo kulturnom,sjajnom mladiću,još junioru Edi Redžiću (8ball) od kojeg svijet biljara u Hrvatskoj puno očekuje i može slobodno očekivati,jer je riječ o vrlo talentiranom, marljivom igraču ( posebno pool sporta kojem je znatno više posvećen od snookera) koji prema nama može ostvariti odlične rezultate kako u pool,tako i snooker grani!

Edo  Redžić

Svakako moramo istaknuti i odličan nastup Antonija Bezmalinovića i Filipa Šebeka ( obojica POT) koji su sjajno odigrali svoju prvu sezonu i s pravom očekuju mjesto na Grand Prix turnirma,a na ovom turniru su zamalo “ispustili” finale.
                                                                                       Antonijo Bezmalinović

Sam turnir je protekao u lijepoj,ugodnoj i ležernoj atmosferi, broj natjecatelj je kao i na svim turnirima  ove sezone bio maksimalno moguć, organizacija i uvjeti unatoč vrućini besprijekorni,a tek je kvaliteta prikazane igra bila ispod standarda dosadašnjih Challenge turnira iz tko zna kojih razloga,iako je prema imenima igrača trebala biti možda i najviša.Turniri imaju uvijek svoje zakonitosti i obilježja i teško je sve unaprijed predvidjeti.

Na kraju ovog izvješća želim  još  jednom naglasiti : VELIKO HVALA SVIM SNOOKER IGRAČIMA KOJI SU NASTUPILI U HSL SEZONI 2016/17!!! Bez vas,vaše volje, strpljenja
(snooker je brutalno težak sport) i bezuvjetne i snažne podrške koju ste mi kao voditelju snooker-a u HR dali, nikad ne bi ostvarili ovako uspješnu ligu i razvoj našeg sporta.

Sportski pozdrav

Darko Hojan
IOSS, predsjednik

PS: Već sada najavljujemo najveći i najvažniji snooker događaj godine ,deveto-dnevni spektakl snooker sporta u našoj zemlji : PRVENSTVO HRVATSKE 2017 koje će se održati od 23.6. – 02.07. 2017 u Zagrebu!
Uskoro detaljnije