SNOOKER – Završna ranglista sezone – kratki osvrt

Screen Shot 07-14-17 at 01.20 AM

Tijekom ovih skoro 18 mjeseci (koliko je iznimno trajala ova nevjerojatna sezona) kao autor  snooker tekstova na ovoj našoj službenoj stranici Saveza toliko sam nahvalio i “opjevao”sve involvirane,posebno igrače i sjajne, našem sportu odane natjecatelje, iskreno se divio, pozitivno se “čudio” i uložio energije i vremena da mi je moja PC tipkovnica dala jasan i glasan signal te “naredbu”: STOP! i budi kratak na kraju u ovom izvješću pa ću to i učiniti 🙂
Ne možemo ipak  ispratiti ovakvu sezonu u ropotarnicu arhive,a da još jednom ne istaknemo “veliku četvorku! : Venos,Jelenić,Ayaz Khan, Bermanec (svi POT)

Tin Venos

Već nekoliko godina Tin je najbolji igrač snookera u Hrvatskoj, igrač nevjerojatnog talenta,osebujan i izuzetno dobar,kulturan mladić. Iskreno žalim što se neke stvari u životu jednostavno nisu  “poklopile”te vjerojatno neće doći u “snooker visine” gdje mislim da pripada..Ove sezone upisao se i u povijest našeg sporta s prvim,fascinantnim century break -om u službenim natjecanjima i HR snooker mu je zahvalan na svemu što je za naš sport učinio .THNX TIN!

Jan Jelenić

Janu bez ikakve dvojbe pripada velika budućnost i sa 16 godina mladosti ,ovaj U-16 igrač!već ove sezone učinio je prava čuda!  “Dragulj” kojem svi prognoziramo da će vjerojatno postati i internacionalna klasa.


Imran Ayaz Khan

Immi je toliko nevjerojatan,impresivan potter i prirodan talent za naš sport da mi doista nije jasno kako ne igra na “Main Tour-u”.Ako ikad ustabili psihu, evo nam još jedne internacionalne klase.


Filip Bermanec

Filip je izuzetno marljiv i vrijedan igrač, iz dana u dan postajao je sve bolji i na PH 2017 ostvario je što smo svi dugo od njega čekali : century break! Fantazija! Cijelu sezonu napravio je toliko break-ova iznad 30 da više nismo imali gdje bilježiti u evidenciji i ako popravi završnu koncentraciju i postane potpuno ozbiljan, više sam nego siguran da ni kod njega neće izostati i internacionalni uspjesi! Bravo Filipe i “kapa dolje”!

Evo i završne rang liste sezone :
RANG LISTA TOP 24 (Grand Prix igrači)

Kratka analiza :
“Klinici” su ove sezone napokon krenuli kako treba! Šesto, sedmo i osmo mjesto su zauzeli ( i to je ogromno iznenađenje) vrlo mladi igrači Ratković, Vidmar i Lepesić koji su sjajno napredovali i biti će zanimljivo da li mogu i bolje. Smatram da mogu (posebno Lepesić koji ima sigurno možda i najbolju tehniku u zemlji) no o tome najviše ovisi koliko će trenirati, a tu nažalost današnji mladi ljudi puno više i radije  “treniraju” na mobitelima ,nego na ogromnim stolovima s vrlo uskim i teškim rupama.
“Oldtimer-i” Gašparović,Hojan,Cerinski,Roša,Švehla i Reskušić  ponovno su nekako “preživjeli” i odigrali možda i svoju najbolju sezonu,što je u ovoj konkurenciji izuzetan uspjeh. Kao i svake godine,pa tako i ove, za slijedeću sezonu čak najavljuju i osvajanje titula( Hojan) no nitko ih ozbiljno ne shvaća.

Sjajna i vrlo radosna vijest je da će s nama u novoj sezoni biti naš višestruki prvak i igrač koji je istinska klasa,Saša Novak , jedan novi,vrlo mladi član SC POT-a koji je sigurno kandidat za sam vrh te još novih ( starih) igrača i očekujemo da ni nova sezona neće biti lošija od ove impozantne koja je završila. Naprotiv!
Po prvi put natjecanja će se održavati i u više klubova (snooker zasad ne posustaje u razvoju!!) ,a zbog posebnog snooker događaja u Zagrebu  slijedeće godine neće se u narednoj sezoni mijenjati sustav natjecanja,već će se uz HSL 2017/18 i “PH -2017 parovi”,PH 2018-seniori,juniori,veterani  održati “Prvenstvo Zagreba 2017 za seniore i juniore” te “PH- Six-Reds 2018″.

O tome detaljnije u najavi sezone nakon ljetne stanke.

Svako je naš zadatak i obveza ,mene kao predsjednika i voditelja HR snookera te vrijednih kolega i suradnika iz odbora IOSS-a, Gorana Puškaša i Krešimira Čudine s kojima sam sjajno surađivao cijelu sezonu,dobro pripremiti daljnji razvoj i pokušati zadržati ovu razinu koju trenutno imamo,a ako će biti čak i bolje ,nećemo se žaliti.

Svim natjecateljima ogromno i veliko hvala na izuzetnom doprinosu u razvoju našeg sporta,hvala svim ljubiteljima koji su nas podržavali ,klubu SC POT, novim sucima koji su dali dodatni poticaj i razinu natjecanjima te svim volonterima koji su pomagali u organizaciji i provedbi te pripremi turnira i natjecanja!

Sportski pozdrav!

Voditelji HR-snooker sporta :
Čudina,Puškaš i Hojan

KOMPLETNA,ZAVRŠNA RANGLISTA SEZONE 2016/17