Snooker: Završen prvi ciklus HSL-a u novoj sezoni

Imi 1.mjesto b

Početak sezone je bio točno onakav kako smo priželjkivali – tamo gdje smo na kraju prošle sezone stali, tamo smo dalje i nastavili. Prvi ciklus nove sezone 2017/18 ispunio je sva očekivanja, a po prvi put su se dva turnira jednog ciklusa održala u dva različita kluba – Snooker klub “The Nugget” je ugostio naše najbolje, GRAND PRIX igrače, a Snooker klub “POT”  slabije plasirane na rang listi, ali prema prikazanoj igri itekako vrlo dobre CHALLENGE  igrače(ice).
Na otvorenju sezone imali smo natjecatelje iz rekordnih šest klubova, a posebnu zahvalu upućujemo klubu BK “Zlatar” koji je po prvi put nastupio s dva sjajna igrača i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku ugostiti i druge klubove iz cijele Hrvatske.
Organizacija na oba turnira je bila standardno izvrsna, atmosfera i publika kao i uvijek jako dobre…

Imran Ayaz Khan (SC POT) je na prvom Grand Prix turniru sezone više nego uvjerljivo osvojio krasan pehar namijenjen pobjedniku i dokazao svoju veliku klasu i neslućeni potencijal i nema dileme da će on i u ovoj sezoni biti jedan od top igrača.
Pobjedama kroz cijeli niz decidera  u finale se probio velikom energijom i upornošću, već danas “legendarni” Aco Vučetić (BK Metropolis) što sigurno predstavlja sjajan uspjeh, iako nije neočekivan.
Polufinale i time 3. mjesto na turniru su ostvarili najmlađi i najstariji igrač turnira između kojih je sitna razlika u godinama starosti: samo sitne 42 godine! Jan Jelenić i Darko Hojan (obojica SC POT) su dokaz više da nikad nije rano,a još manje kasno, te da oni koji se nikad ne predaju, prije ili kasnije dođu do cilja!

                                                                                                           Imi Ayaz Khan

Challenge 01 je obilježio povratak jednog od HR najvećih prvaka i igrača svih vremena, Saše Novaka (BK Mr.Q) koji je na vrlo jakom turniru iz meča u meč igrao sve bolje i na kraju uspio ostvariti ono što ni sam pored ovako jake konkurencije nije očekivao: osvojiti turnir! Bravo!

Saša Novak

U finalu je Novak bio bolji od mladog, ambicioznog Ive Cvitana (The Nugget), a treće mjesto osvojili su ponajbolji HR biljarist Roberto Bartol (Metropolis) i  vrlo impresivni Hrvoje Bosnar (SC POT) koji bi uz više treninga odavno bio Grand Prix igrač.

Challenge 01 -Najbolji igrači i suci

Ova četvorica igrača su se plasmanom na ovom turniru (1.-4 mjesto) kvalificirali za nastup na slijedećem Grand Prix 02 turniru koji će se održati od 10.-12.11.2017 tako da ćemo obzirom na njihovu kvalitetu imati rijetko interesantan i kvalitetan Grand Prix 02 turnir.

Veliko hvala organizatorima oba turnira, sjajnim sucima i svim involviranima na ovaj ili onaj način! Ako ovako nastavimo, nećemo se žaliti.

Slijedeći, drugi po redu GRAND PRIX turnir se održava od 10.-12.studenog 2017 , Challenge 02 od 01.- 03.prosinca 2017.

Darko Hojan
voditelj lige

Kompletan raster Grand Prix 01

Kompletan raster Challenge 01