Snooker Zagreb Open

szo

Preostala su samo dva dana do početka sportskog događaja kojim ćemo zaključiti snooker sezonu. Riječ je, naravno, o Snooker Zagreb Openu, prvom međunarodnom turniru u Hrvatskoj, koji će se održati 23. i 24. prosinca u Snooker klubu The Nugget u Zagrebu.

Intencija organizatora je bila privući najjače domaće igrače te uz njih i kolege iz regije, a sudeći  po prijavama, zadatak je ispunjen.

Svi najbolji hrvatski igrači su se prijavili na turnir, predvođeni trenutno prvoplasiranim igračem na HSL ljestvici, Janom Jelenićem iz Pule, koji će brojnim trofejima u svojoj kolekciji pokušati pridodati i ovaj. Planove će mu pokušati poremetiti pobjednik drugog Grand Prix turnira , svakim danom sve bolji i opasniji Filip Bermanec  te pobjednik prvog GP-a, Imraz Ayaz Khan.

S posebnim zanimanjem očekujemo nastup najuspješnijeg igrača u povijesti HSL-a, Tina Venosa, koji, iako ne nastupa na ovosezonskim turnirima u sklopu državnog prvenstva i na ovom turniru želi konkurenciji pokazati i dokazati da nije nimalo ‘zakržljao’ i da će svaki natjecatelj do eventualne pobjede na turniru najprije morati pobijediti upravo njega.

Kvartet domaćih favorita zaokružuje Roberto Bartol, vrhunski igrač poola, koji se u vrlo kratkom roku tijekom ove sezone prometnuo u ozbiljnog kandidata za najviše plasmane na kojem god turniru nastupa.

Iz susjedne Bosne i Hercegovine dolazi nekoliko igrača koji će svima gore navedenima pokušati pomrsiti račune. Prije svega se to odnosi na dvostrukog državnog prvaka, Maria Želju Miloševića te na mladog sarajevskog asa Farisa Vučkića, doprvaka Carlsberg Snooker Lige.

Kako to obično biva, nije nemoguće da se u posljednji čas prijave i neki novi pretendenti na kvalitetne rezultate, no i ovaj igrački sastav obećava itekako kvalitetne i neizvjesne mečeve, na radost svih ljubitelja snookera.

Za kraj napomenimo da će po završetku subotnjih mečeva biti organiziran Players party, a dobre atmosfere neće nedostajati niti u nedjelju, kada će najboljima biti uručene novčane nagrade i trofeji, kao i ostali prigodni darovi od sponzora ovog, po mnogočemu povijesnog turnira.