Snooker – službena RANGLISTA nakon 3.ciklusa

snooker1

Službena ranglista Hrvatske snooker lige – HSL nakon trećeg ciklusa sezone nije se na samom vrhu (prvih sedam pozicija) promijenila. Vodećih sedam igrača zadržali su identične pozicije kao i na prošloj ranglisti, a najbolja četvorka, Venos,Ayaz Khan,Bermanec,Jelenić (svi SC POT) uspješno je odbila sve “napade” vrlo ozbiljnih aspiranata na čelne pozicije i između sebe odlučila kome će u ovom ciklusu pripasti pehari namijenjeni najboljim sudionicima prestižnog GRAND PRIX 03 turnira.

Napomena : igrači koji pored imena nemaju naznačen klub za koji nastupaju ,nisu do ovog trenutka uredno prijavljeni i registrirani niti za jedan klub HBS-a.

Svakako treba istaknuti da se vrijedan i doista više nego intenzivan trening od prosječno 4-6h dnevno uvijek isplati na ovaj ili onaj način i donosi rezultat kao u primjeru Darka Gašparovića (SC POT) koji je sada ,već pomalo i u poodmaklog dobi ( iako je to za snooker sport relativan pojam) po prvi put ostvario plasman u TOP 8 HSL službene rangliste ,iako je već godina natjecateljski prisutan u našem sportu i to baš u trenutku kad je konkurencija sigurno daleko ,daleko jača nego ikad prijašnjih godina,a za ulaz već i u TOP 20 je potrebna znatna snooker umješnost.Već i Challenge turniri postaju vrlo jaki i i skoro neosvojivi za većinu, a koliko je u ovom trenutku teško zadržati plasman na GRAND Prix-u znaju svi osim nekoliko najboljih igrača.
Osvajanjem jakog CHALLENGE 03 turnira , Saša Šturbek (Mr.Q) ostvario je najveći “skok” u gornjem dijelu rangliste i vrlo vjerojatno neće do kraja sezone izgubiti status “GP-igrača”,
Sjajan pomak u plasmanu (više od 10 mjesta) uspio je o ovom ciklusu mladom Frani Kevilju( 8ball), talentiranom snooker igraču te redom
ovim igračima kojima čestitamo na uspjehu : Filip Šebek SC POT – najugodnije iznenađenje ciklusa, Pero Pantić (SC POT), Edin Redžić (8ball), Ivan Kuže, Stephen Wright , Petar Šujeranović (svi SC POT) i Antonijo Bezmalinović (SC POT) koji će prema prikazanoj igri vrlo skoro postati standardni GP-igrač.

Igrači koji nisu nastupili u ovom ciklusu na ranglisti su svi izgubili pozicije a neki se već nalaze u “slobodnom padu” prema dnu liste i ako ne nastupe u slijedećem ciklusu “potonuti će na samo dno rangliste ili će potpuno nestati ,pošto brane izuzetno velik broj bodova (Novak. Bobek) u narednom, četvrtom ciklusu HSL-a 2016/17.

Detaljni prikaz kompletne rangliste nalazi se ovdje : KOMPLETNA RANGLISTA NAKON TREĆEG CIKLUSA

Darko Hojan
voditelj