Snooker – službena RANGLISTA nakon 2.ciklusa

gp-01-2016

Službena ranglista Hrvatske snooker lige nije se nakon drugog (od sedam) ciklusa znatno promijenila,a posebno na vrhu dominiraju četvorica vrhunskih igrača –Venos,Ayaz Khan,Bermanec i Jan Jelenić koji su zadržali svoje pozicije i koji će vjerojatno između sebe odlućiti o najboljem igraču sezone kao i prvaku Hrvatske. No, sezona je još duga i lako je moguće da se još koji igrač uključi u borbu za titule:

rang_lista_2ciklus

Najteži pozitivni pomak na vrhu napravio je u Filip Vidmar (SC POT) ulaskom u Top16 s 19.te pozicije što je jako dojmljiv uspjeh,jer je općenito vrlo teško ući u najboljih 16.Izuzetan pomak napravio je ulaskom u 1/2 finale GP- 02 turnira mladi Mateo Ratković (SC POT) koji se trenutno nalazi na 17.mjestu ( prije 30.-ti) i takav napredak na ranglisti ne pamtimo.
Impresivan je i “skok” Luke Lepesića,pobjednika CHALLENGE- 02 turnira ( s 67. na 42.mjesto!) kao i polufinaliste Daria Miočića (s 61.na 44. mjesto!)
Zamjetan napredak na ranglisti ostavrili su i Oleg Polanec,Tin Topić,Marko Rkman,Darko Vranjanin,Luka Vlahović,Zoran Husul i Filip Šebek (igrači u Top 60)

Igrači koji nisu nastupili u ovom ciklusu na ranglisti su skori svi izgubili pozicije a neki se već nalaze u “slobodnom padu” prema dnu liste.

Posebno je važan slijedeći,treći ciklus HSL-a u kojem nijedan igrač ne “brani” bodove iz prošle sezone,tako da svi koji će nastupiti dobivaju nove “svježe” bodove i eventualno izostajanje s turnira će se vrlo snažno (negativno) odraziti na plasman u službenoj ranglisti.

Detaljni prikaz kompletne rangliste nalazi se ovdje : KOMPLETNA RANGLISTA NAKON DRUGOG CIKLUSA
Darko Hojan
voditelj