Snooker – službena ranglista 18.12.2017

Screen Shot 12-18-17 at 09.37 PM

Došao je i taj dan kada je ova  vijest  sve samo ne  iznenađenje! Upravo suprotno. Bilo je samo pitanje vremena kada će naše “čudo od djeteta”, “dragulj”Hrvatskog snooker sporta,tek 16.godišnji Jan Jelenić (SC POT) preuzeti vodeću poziciju i na službenoj rang listi Hrvatskog snookera. Već deset turnira unazad (više od godinu dana), Jan nije ostvario slabiji plasman od polufinala na službenim turnirima HSL-a i Prvenstvu Hrvatske, na Europskom prvenstvu postigao je u sve tri kategorije, U18,U21 i seniori sjajne rezultate i na ovom mjestu čestitamo u ime  svih ljubitelja našeg sporta ovom divnom, izuzetno vrijednom i marljivom mladiću – BRAVO JAN!
Na novoj rang listi bilježimo relativno male promjene,ako se izuzme sjajan “prodor” prema vrhu rang liste, natjecatelja Puškaša, Grbića i Novaka (svi “Mr.Q). Da li će se zaustaviti? Teško…Po prvi put na rang listi se pojavljuju Kristijan Draganić (Metropolis) i Marijan Bilić (SC POT) koji sigurno imaju ogroman potencija utjecati na izgled ove rang liste.

U ovoj sezoni posebno evidentiramo Hrvatsku snooker ligu 2017/18 koja će imati svojeg službenog pobjednika uz adekvatnu nagradu i koja ima zasebnu rang listu natjecatelja, a bodovi s te rang liste se pribrajaju Službenoj rang listi zajedno s bodovima ostvarenim na natjecanjima za koje se odluči da se boduju za Službenu ranglistu. U ovom trenutku sigurno se ubrajaju bodovi koje će natjecatelji ostvariti na Prvenstvu (-ima) Hrvatske.

Nakon 2. ciklusa HSL-a ranglista izgleda kao u prikazu:

U ovoj sezoni nagrađeni će biti i natjecatelji s rangliste “Highest break” i “+20 break” – dakle natjecatelji koji na kraju sezone ostvare najviši (najveći) pojedinačni break (niz) te ukupno najviše breakova (nizova) preko 20 bodova.

U ova prva dva ciklusa postignut je jako lijepi broj breakova , a posebno raduje da skoro nema igrača koji nije već postigao,ili će postići +20 break.
Trenutna lista izgleda kao u prikazu:

 

Za ljubitelje statistike vodimo razne (vjerujemo zanimljive i korisne) evidencija, a u ovom prilogu možete neke od njih preuzeti na linkovima na kraju ovog priloga.

Voditelji

SVI LINKOVI:

Kompletna SLUŽBENA ranglista 19.12.2017

HSL ranglista nakon 2.ciklusa

Ranglista “Highest break”

Ranglista “+20break”

Statistika 1               Statistika 2                 Statistika 3                 Statistika 4            Statistika 5              Statistika 6