Snooker: službena ranglista 10.10.2017

Screen Shot 10-15-17 at 02.55 AM

Nakon jako dugog vremena imamo promjenu na čelnoj poziciji Službene snooker rangliste Hrvatske i čestitamo novom broju jedan, Imiju Ayaz Khanu (SC POT) na ovom uspjehu koji se nakon izostanka našeg najboljeg igrača na početku ove sezone, Tina Venosa (SC POT), uz Jana Jelenića (SC POT) i Filipa Bermanca (Mr.Q) sigurno ubraja u glavne favorite za ovu prestižnu poziciju. Ne zaboravimo: prva trojica sa službene rangliste imaju osiguran nastup u reprezentaciji Hrvatske i biti će zanimljivo vidjeti da li će ova trojica zadržati svoje trenutne pozicije.

Imi Ayaz Khan

U odnosu na završnu ranglistu prethodne sezone, nema previše značajnijih turbulencija na novoj listi, ali vrijedi istaknuti sjajno 13. mjesto mladog Tina Topića (SC POT) što predstavlja njegov najbolji plasman do sada, kao i nezadrživi prodor Saše Novaka (Mr.Q) koji će kao i Roberto Bartol (Metropolis) sigurno u TOP 10 (prije ili kasnije). Isto predviđamo i za mladog Ivu Cvitana (The Nugget) ako nastavi i dalje ovako marljivo trenirati. Kompletna ranglista može  se preuzeti na linku ispod ovog teksta.

U ovoj sezoni posebno ćemo evidentirati Hrvatsku snooker ligu koja će imati svojeg službenog pobjednika uz adekvatnu nagradu i koja ima zasebnu ranglistu natjecatelja, a bodovi s te rangliste se pribrajaju Službenoj ranglisti zajedno s bodovima ostvarenim na natjecanjima za koje “Stručni odbor za snooker pri HBS-u” (****) odluči da se boduju za Službenu ranglistu. U ovom trenutku sigurno se ubrajaju bodovi koje će natjecatelji ostvariti na Prvenstvu (-ima) Hrvatske.

Nakon 1. ciklusa HSL-a ranglista izgleda kao u prikazu:

U ovoj sezoni nagrađeni će biti i natjecatelji s rangliste “Highest break” i “+20 break” – dakle natjecatelji koji na kraju sezone ostvare najviši (najveći) pojedinačni break (niz) te ukupno najviše breakova (nizova) preko 20 bodova.

Trenutno lista izgleda kao u prikazu:

             

 

 

 

 

Za ljubitelje statistike vodimo niz zanimljivih evidencija, a u ovom prilogu možete neke od njih preuzeti na linkovima na kraju ovog priloga.

Darko Hojan
voditelj

SVI LINKOVI:

Kompletna SLUŽBENA ranglista 10.10.2017

HSL ranglista nakon 1.ciklusa

Ranglista “Highest break”

Ranglista “+20break”

Statistika 1                     Statistika 2                Statistika 3