Snooker – službena ranglista 06.06.2017

Screen Shot 06-06-17 at 12.21 AM

Nova službena rang lista natjecatelja u snooker sportu Hrvatske datirana 06.06.2017 nakon što je odigran posljednji, šesti ciklusa Hrvatske snooker lige HSL 2016/17, ne donosi veće turbulencije, pomake ni iznenađenja u plasmanima ,osim sjajnog pomaka mladog Filipa Vidmara (SC POT) koji je valjda i sebe iznenadio izuzetnom igrom i uspjehom na dva zadnja turnira na kojima je (Challenge 05) bio pobjednik ili se plasirao u polufinale (Grand Prix 06 -ovo je već mala senzacija!) i sadašnje sedmo mjesto ( prošli ciklus 12.-ti) ,dakle mjesto koje osigurava status nositelja,u ovako jakoj i kvalitetnoj ligi rezultat je marljivog treninga,rada i mentalnih procesa sazrijevanja koji su kod svakog igrača nužni, no nažalost najčešće i neostvarljivi.
Filip Vidmar

Prikaz TOP 10 igraća Hrvatske na službenoj rang listi u ovom trenutku :

Nakon što je dva puta zaredom osvojio GRAND PRIX turnire, Jan Jelenić (SC POT) naš najsjajniji 16.godišnji “dragulj” približava se i samom vrhu rang liste i nema sumnje da je samo pitanje dana kada će preuzeti čelnu poziciju. Možda već i nakon najvažnijeg snooker događaja,Prvenstva Hrvatske 2017 koje se održava od 23.6 – 02.07. 2017 u Zagrebu? Samo najbolji igrač Hrvatske,
Tin Venos (SC POT) ga u tome može spriječiti.

Ranglista sezone ( Provisional ranking ili “One year” ranking) prikazuje ostvarene bodove natjecatelja SAMO u  sezoni 2016/17 i služi kao  orijentacija i prikaz plasmana pojedinca na ranglisti u kojoj nisu uključeni bodovi postignuti u prethodnoj sezoni 2015/16 – to jest,bodovi koji se “brane”.
Dakle, prije PH 2017 ranglista bez bodova koji su postignuti na prošlom PH, izgleda kao u prikazu :

Iz rang liste je vidljivo i jasno da ćemo konačnu i završnu,službenu ranglistu dobiti tek nakon spektakla – PH 2017 (na kojem će nastupiti rekordan broj igrača) kao  i imena 16 natjecatelja koji će započeti novu sezonu 2017/18 odigravanjem najkvalitetnijeg turnira (GRAND PRIX)  i nema sumnje da je svim natjecateljima i ostalim zainteresiranim ljubiteljima snookera u  našo zemlji kristalno jasno koliki je značaj ovog prvenstva i za početnu poziciju u narednoj sezoni.

Klikom na link : Kompletna službena ranglista-  nakon 6.ciklusa HSL 2016-17 možete preuzeti službenu rang listu u cijelosti.

Darko Hojan,
IOSS,predsjednik