Snooker – službena ranglista 01.05.2017

Screen Shot 05-01-17 at 11.28 AM

Ulazimo u samu završnicu ovogodišnje Hrvatske snooker lige i nakon petog ciklusa sezone 2016/17 situacija na službenoj rang listi postaje ipak kompliciranija nego je još prije nekoliko tjedana izgledala i dogodile su neke čak i značajnije, neočekivane promjene.Po prvi put,najveće i najugodnije iznenađenje sezone, naš 16.-godišnji “snooker dragulj” Jan Jelenić (SC POT) je još bliže samom vrhu i trenutno je na nevjerojatnom trećem mjestu.
Još veće iznenađenje predstavlja svakako fenomenalan uspjeh tek 18.-godišnjeg Matea Ratkovića (SC POT) koji je tek ovu sezonu po prvi put počeo,to jest, stekao pravo nastupati na prestižnim Grand Prix -turnirima lige i u ovom trenutku nalazi se u TOP 10,točnije na senzacionalnom šestom mjestu! Bravo Mateo.

Mateo Ratković

Prikaz TOP 10 igraća Hrvatske na službenoj rang listi u ovom trenutku :

Iako kao prošlogodišnji prvak države “brani” čak 1400 bodova samo s prvenstva Hrvatske,malo tko sumnja da će Tin Venos (SC POT) na kraju  i ovu sezonu zadržati čelnu poziciju, a za pozicije 2-4 boriti će se na preostalom ,posljednjom GRAND PRIX 06 turniru  sezone (12.-14-05.2017) i velikom , daleko najvažnijem,top događaju u snooker kalendaru godine – “SNOOKER PRVENSTVO HRVATSKE 2017” (26.06. – 02.07.2017) na kojem će nastupiti samo 32 najbolja igrača prema plasmanu na službenoj rang listi.

Izuzetno zanimljivo biti će i pitanje konačnog pobjednika LIGE 2016/17 (HSL-a) ! Čak četvorica igrača imaju šansu da u posljednjem šestom ciklusu sezone postanu pobjednici HSL-a i osvoje vrijednu nagradu : Tin Venos,Jan Jelenić,Filip Bermanec i Imi Ayaz Khan (svi SC POT) Razika u bodovima između ove (u ovoj sezoni) dominantne četvorke je vrlo mala i teoretski svaki od njih može postati pobjednik naše državne snooker lige pod okriljem HBS-a.

Pozicija igrača na rang listi Hrvatske snooker lige (HSL) 2016/17 (u ovoj rang listi se zbrajaju bodovi postignuti u šest (6) ciklusa sezone – bez Prvenstva Hrvatske koje predstavlja zasebno natjecanje)

Već na prvi pogled je više nego vidljivo : čeka nas burna i krajnje zanimljiva završnica sezone kojoj se svi involvirani svakako raduju i čekaju s pozitivnim očekivanjima.

Klikom na link : Kompletna službena ranglista-  nakon 5.ciklusa 2016-17 možete preuzeti službenu rang listu u cijelosti.

Darko Hojan,
IOSS,predsjednik