Snooker – Sebastian pobjednik CHALLANGE 04 turnira

Sebastian pobjednik CHT04

Težak turnir! Maksimalan mogući broj natjecatelja kao i cijeli niz sjajnih igrača koji su se s pravom nadali peharu na ovom vrlo važnom turniru kojim je završio četvrti (od šest) turnira Hrvatske snooker lige sezone 2016/17 rezultirali su rijetko izjednačenim i neizvjesnim mečevima s puno nervoze koji su sva tri dana trajali do kasno u noć , a  standard kvalitete prikazane igre je  po prvi put ove sezone bio ispod očekivanog, iako naravno nisu izostali i pojedini briljantni nastupi pojedinaca.


Doista, malo tko je očekivao da će pored top favorita Hržine,Pantića,Rašana,Topića,Bosnara, Pilipovića (svi SC POT) itd…turnir osvojiti mladi Sebastian Skender (POT)iako svi znamo da on već duže vrijeme razvija i posjeduje sjajnu snooker tehniku kakva se rijetko vidi. Do ovog turnira on se “utapao” u ljepoti”i tehničkoj perfekciji izvedbe udarca i zaboravljao da ponekad treba i pobijediti….Ovaj put nije zaboravio i sjajnom igramo kroz cijeli turnir zasluženo osvaja najviše pobjedničko postolje.
Drugo mjesto je osvojio fenomen,Nino Reskušić (POT),koji u svojoj zreloj dobi igra svoj najbolji snooker života, no ono što je najvažnije,pokazao je svima, posebno ovoj mladoj generaciji koja u svim sportovima,ne samo u snookeru ili biljaru,pokazuje više nego zabrinjavajuće anomalije u svim segmentima(od upornosti, truda, rada,pristupa,strasti prema sportu,čeličnoj volji,karaktera itd…) što je pravi i karakterni sportaš koji se nikad ne predaje.Bravo Nino!

                                                          Nino,sjajni sudac Igor Krstevski i mladi top igrač Tin Topić

Zanimljivo je da su do svojeg ispadanja iz turnira najbolji utisak ostavili Tin Topić i Hrvoje Bosnar (obojica POT) koji su igrali toliko dobro i uvjerljivo da nitko nije sumnjao u njihov ulazak u polufinale. Ali, Marko Rkman (POT)je slično kao i pobjednik turnira odlučio na ovom turniru “skine” sa sebe epitet najlošije plasiranog igrača s vrhunskom tehnikom i pobrinuo se za veliko iznenađenje odličnom ,pobjedničkom igrom i voila : prvi pehar je u vitrini!
O Antoniju Bezmalinoviću (POT) ovaj put samo kratko, jer ćemo sigurno češće o njemu pisati : postigao je najviši break (iliti “niz”) turnira (45) i Hr snooker zajednica je u njemu kao igraču i uzornom sportašu dobila stahovito puno i nemam ni najmanje dvojbe da će Antonijo u vrlo brzom roku ući ne samo kao i ostala četvorica prvoplasiranih na ovome turniru u najjaču kategoriju turnira HSL-a ,GRAND PRIX,nego će se ustabiliti u TOP 10 igrača Hrvatske.

Od 1/4 finala nadalje, sve mečeve su bez naknade sudili suci s licencom : Miočić,Krstevski,Wright i Hojan i ovim putem im zahvaljujemo na izvrsnom suđenju.

Zbog Europskog Snooker prvenstva u ožujku, slijedeći,peti (od šest) ciklus održati će odigravanjem GRAND PRIX 05 turnira 31.3-02.4.2017 , a Challenge 05 na rasporedu je tek od 21.- 23.04.2017.

Organizacija turnira je ovaj put bila posebno složena i zahtjevna,no kao i uvijek do sada uz ovako disciplinirane,kulturne i uzorite natjecatelje turnir se svakako može proglasiti uspješnim.

Darko Hojan
IOSS,predsjednik