SNOOKER – REZIME 2. CIKLUSA I RANG LISTA

IMG_20181125_204854

Tijekom protekla dva vikenda, odigran je drugi ciklus HSL-a.

Grupnu fazu na Grand Prixu su prošli svi nositelji grupa osim Antonija Bezmalinovića (Maximum), a do eliminacijske faze natjecanja stigli su i neki od igrača iz treće jakosne grupe (Luka Justinić, Renato Herman, Ivan Švehla, Alen Rašan (svi Nugget)), pri čemu je Rašan svoj put završio tek u polufinalu porazom protiv Tina Venosa (Mr.Q) rezultatom 3:1.

Vrlo dobre rezultate su plasmanom u četvrtfinale ostvarila i trojica igrača iz druge jakosne grupe – Filip Šebek (Nugget) te Krešimir Čudina i Darko Gašparović (oba Maximum).

Osim gore spomenutog prvog polufinala, u drugom su se susreli Imran Ayaz Khan (Mr.Q) i Filip Bermanec (Mosconi) i taj je meč bio daleko najneizvjesniji na cijelom turniru, a posebno odlučujući frame tijekom kojeg su se igrači nekoliko puta izmjenjivali u vodstvu, da bi na kraju Ayaz Khan iskoristio nekoliko netipičnih grešaka svog protivnika i stigao do svog drugog uzastopnog ovosezonskog finala i učvršćivanja 3. mjesta na HSL rang listi.

Kao da ga je to polufinale mentalno iscrpilo, jer u finalu nije pružio veći otpor prvom nositelju Venosu, koji je vrlo brzo stigao do trofeja namijenjenog pobjedniku rezultatom 4:0.

Tjedan dana nakon Grand Prixa, svoje pehare su zaslužili i igrači Challengea. Po prvi put to je uspjelo dvojici mladih igrača, Davidu Lustigu (Maximum) i Marku Marinu (Nugget), koji su stigli do polufinala i sigurno je da će im navedeni uspjeh pružiti dodatni motiv da nastave s kvalitetnim radom u svojim klubovima.

Finalna borba između klupskih kolega Saše Šturbeka i Davora Urbančića (oba Nugget) odlučivala je i o putniku na Grand Prix u trećem ciklusu. Nakon što su prva dva framea podijelili uz ne pretjerano uvjerljivu igru, decider je ponudio sve što jedan interesantan meč snookera treba pružiti. Na kraju je presudila Šturbekova smirenost u samoj završnici i zasluženo je osvojio svoj prvi ovosezonski pobjednički trofej te će, sasvim sigurno, biti izuzetno neugodan ždrijeb za svakog protivnika na sljedećem Grand Prix turniru.

Ostaje nam vidjeti kako će se tijekom sljedećih tjedana razvijati situacija s virusom koji je stigao i do nas te su moguće izvjesne promjene u kalendaru natjecanja, o čemu će svi klubovi i natjecatelji biti na vrijeme obaviješteni.

Marko Rkman