SNOOKER – PRVENSTVO HRVATSKE U PAROVIMA

Plakati-HBS-snooker-parovi

Kao što je to bio slučaj u nekoliko prethodnih HSL sezona, i ova će završiti Prvenstvom Hrvatske u konkurenciji parova. Prvenstvo će se održati u Snooker klubu Nugget u Zagrebu od 27. do 29. prosinca 2019. Prošlogodišnji naslov prvaka brane Krešo Ceraj (Metropolis) i Darko Gašparović (POT).

Natjecanje će se odvijati po sistemu dvostruke eliminacije, a svi mečevi će biti odigrani na način ‘štap za štap’ te Bo3. Natjecatelji se trebaju prijaviti najkasnije do utorka, 24.12. u 12 sati na mail snooker@biljar.hr, a ždrijeb će biti održan istog dana u 18 sati u prostorima kluba domaćina te objavljen na službenoj stranici Hrvatskog biljarskog saveza.

Jedan natjecateljski par mogu sačinjavati igrači iz različitih klubova, uz ograničenje da oba igrača ne smiju biti rangirana među 10 najboljih na aktualnoj HSL rang listi, koju možete vidjeti u nastavku.

Također napominjemo da na Prvenstvu mogu nastupiti samo oni igrači koji imaju uredne papire potrebne za nastup (važeću licencu i liječničku potvrdu) jer u protivnom neće biti u mogućnosti sudjelovati.

Na Prvestvu, natjecatelji su dužni nastupiti u dress codu tipa B, što podrazumijeva: hlače izrađene od finih materijala, košulja dugih rukava, primjerene cipele i prsluk. Za nastup od 1/4 finala nadalje, natjecatelji su dužni biti odjeveni prema pravilu dress codea tipa A, što podrazumijeva sve stavke iz dress coda tipa B te leptir-mašna.

Početak turnira predviđen je za subotu, 28.12. u 12 sati, a osigurani su i alternativni večernji termini za petak, 27.12. u slučaju da to bude potrebno.

Voditelj turnira bit će Marko Rkman, uz asistenciju Alexandera Sabljaka.

Kotizacija po natjecateljskom paru iznosi 150,00 kuna i svaki par je prije početka igre dužan uplatiti cjelokupni iznos voditelju turnira ili njegovom asistentu.

Za finale Prvenstva organizator će osigurati internacionalnog suca, a u preostalim mečevima ulogu suca preuzet će igrač para koji nije na udarcu. Tijekom cijelog turnira sudac (ili igrač u ulozi suca)može suditi najviše jedan foul&miss.

Tri najuspješnija natjecateljska para osvojit će prigodne nagrade.

Svima želimo uspješan nastup i dobru igru!

Marko Rkman