SNOOKER – PRVENSTVO HRVATSKE U PAROVIMA

Plakati HBS snooker

Između dva Grand Prix turnira bit će odigrano Prvenstvo Hrvatske u konkurenciji parova. Natjecanje će se održati u Snooker klubu Nugget u Zagrebu 12.6. i 13.6.2021. Branitelji naslova su Saša Novak (Mr Q) i Ivan Švehla (Nugget).

Svi mečevi će biti odigrani na način ‘štap za štap’ te Bo3. Natjecatelji se trebaju prijaviti najkasnije do srijede, 9.6. u 12 sati na mail snooker@biljar.hr, a ždrijeb će biti održan istog dana u 18 sati u prostorima kluba domaćina te objavljen na službenoj stranici Hrvatskog biljarskog saveza.

Jedan natjecateljski par mogu sačinjavati igrači iz različitih klubova.

Također napominjemo da na Prvenstvu mogu nastupiti samo oni igrači koji imaju uredne papire potrebne za nastup (važeću licencu i liječničku potvrdu) jer u protivnom neće biti u mogućnosti sudjelovati.

Na Prvestvu, natjecatelji su dužni nastupiti u dress codu tipa B, što podrazumijeva: hlače izrađene od finih materijala, košulja dugih rukava, primjerene cipele i prsluk. U slučaju iznimno toplog vremena, dozvoljena je i košulja kratkih rukava.

Voditelj turnira bit će Marko Rkman, uz asistenciju Alexandera Sabljaka.

Kotizacija po natjecateljskom paru iznosi 100,00 kuna i svaki par je prije početka igre dužan uplatiti cjelokupni iznos voditelju turnira ili njegovom asistentu.

Za finale Prvenstva organizator će osigurati internacionalnog suca, a u preostalim mečevima ulogu suca preuzet će igrač para koji nije na udarcu. Tijekom cijelog turnira sudac (ili igrač u ulozi suca) može suditi najviše jedan foul&miss.

Tri najuspješnija natjecateljska para osvojit će prigodne nagrade.

Svima želimo uspješan nastup i dobru igru!

Marko Rkman