SNOOKER – PRVENSTVO HRVATSKE 2019. – najava

PH Snooker 2019

Nakon 5 odigranih ciklusa u sezoni 2018/2019 HSL-a, došao je red i na najvažniji turnir u godini u pojedinačnoj konkurenciji – Prvenstvo Hrvatske.

Naslov pobjednika brani Filip Bermanec (Mr.Q), a bez imalo dvojbi možemo najaviti da će mu najveću konkurenciju predstavljati ‘uobičajena’ pratnja, klupski kolege Tin Venos i Saša Novak te Jan Jelenić i Imran Ayaz Khan (oba POT). Iz prikrajka će vrebati, ove sezone sve bolji Kristijan Draganić (Metropolis), Aleksandar Vučetić, Filip Šebek i Alexander Sabljak (svi Nugget), Goran Puškaš (Mr.Q) te prošlosezonski finalist Edin Redžić (8Ball).

TERMIN ODRŽAVANJA:

Prvenstvo Hrvatske održat će se u Snooker klubu The Nugget Zagreb, Matunova 14, od 23. do 30. lipnja. U slučaju manjeg broja prijavljenih natjecatelja od predviđenih 48, postoji mogućnost da se početak natjecanja pomakne za jedan dan, a o čemu će svi igrači biti na vrijeme obaviješteni putem objave na službenoj stranici HBS-a. Predviđeni termini za mečeve u radne dane su 18 i 20:30 sati, a u neradne (utorak, subota i nedjelja) 11, 14, 17 i 20 sati. Sve do subote, 29. lipnja, organizator će pokušati izaći u susret svim igračima u pogledu vremena odigravanja mečeva, naravno, u granicama kojima se neće narušiti regularnost natjecanja.

PRIJAVE:

Za nastup na PH 2019. mogu se prijaviti svi igrači koji zadovoljavaju kriterije opisane u formatu natjecanja, a rok za prijave je utorak, 18.06. u 12 sati.
Grupnu prijavu za sve natjecatelje svojeg kluba provodi voditelj pojedinog kluba ispunjavanjem obrasca za prijavu te upućivanjem istog na email: snooker@biljar.hr, a individualnu prijavu provodi natjecatelj pojedinac u svoje ime upućivanjem obrasca na email adresu: snooker@biljar.hr.
Prijava se može izvršiti i u drugom pismenom obliku ili formatu (email, pdf, word itd..) i mora sadržavati sve tražene podatke iz obrasca za prijavu. U suprotnom prijava se neće prihvatiti.

Svaka prijava može se opozvati do zaključenja prijavne liste isključivo emailom voditelja kluba ili natjecatelja pojedinca, dakle najkasnije do utorka, 18.06.2019. u 12 sati.

FORMAT:

Na Prvenstvu Hrvatske mogu nastupiti natjecatelji koji su tijekom HSL sezone 2018/2019 nastupili najmanje u jednom od pet odigranih ciklusa i raster turnira (maksimalan broj igrača u ždrijebu jest 48) popunjavat će se u skladu s aktualnom HSL rang listom.

Natjecanje će se održati po principu dvostruke eliminacije sve do osmine finala. Svi mečevi do četvrtfinala bit će bo5, četvrtfinala i polufinala bo7, a finale koje će odlučiti novog Prvaka bit će bo9.

Predviđeni ždrijeb natjecanja u slučaju konačnog broja prijavljenih natjecatelja između 41 i 48 jest takav da će prvoplasirana šesnaestorica igrača na aktualnoj HSL rang listi biti slobodni u 1. kolu, a ishod mečeva preostalih igrača odredit će parove u 2. kolu te parove poraženih igrača koji će zaigrati na tzv. ‘loser side’. Ovdje možete vidjeti raster natjecanja:

U slučaju da konačni broj prijavljenih igrača ne bude veći od 40, tada će prijavljeni igrači od 25. do 40. mjesta na aktualnoj HSL rang listi odigrati kvalifikacijski meč (po sistemu 25. s 40., 26. s 39. itd.), nakon kojega se pobjednici pridružuju 24 najbolje plasiranim igračima na rang listi u 1. kolu glavnog ždrijeba, a poraženi završavaju natjecanje. Po završetku kvalifikacija, igrači zauzimaju poziciju u rasteru prema plasmanu na završnoj ranglisti i igrač na poziciji br.1 rangliste igrat će u 1. kolu protiv igrača na poziciji br.32., igrač na poziciji br.2 protiv igrača na poziciji br.31. itd…U nastavku prikaz takvog ždrijeba natjecanja:

PRAVILA TURNIRA : Voditelj turnira :- Ulogu voditelja PH-2019 turnira će preuzeti i obavljati voditelj lige, Marko Rkman, uz asistenciju Alexandera Sabljaka i Antonia Duspera. Voditelj turnira između ostalih brojnih drugih, ima i sljedeće obaveze: primiti svakog pojedinog (ili grupu) igrača, informirati i pojasniti osnovna pravila za vrijeme trajanja turnira- voditelj turnira uz pomoć asistenata priprema stolove za turnir i određuje početak svakog sessiona. Svaki natjecatelj dužan se javiti voditelju turnira najkasnije 15 minuta prije početka meča, uplatiti kotizaciju i primiti od voditelja sve nužne informacije i svu potrebnu dokumentaciju za uspješnu provedbu turnira. Voditelj turnira će na svaki upit pružiti traženu informaciju te pripremiti nove zapisnike HSL-a za svaki meč koji će biti uručeni natjecateljima za stolom na kojem igraju svoj meč. Neće biti dozvoljen nastup natjecateljima koji nisu odjeveni u skladu s propisanim dress codeom PH 2019.

Dress code : Na PH-2019 natjecatelji su dužni nastupiti u dress codu tipa A, što podrazumijeva: hlače izrađene od finih materijala (jeans i sl. nisu prihvatljivi), košulja od finog materijala, prsluk i primjerene cipele (tenisice,jogging obuća i sl nije dozvoljena) te leptir mašna ili kravata.

Suđenje: Od četvrtfinala, svi mečevi imat će osigurane suce, a u svim mečevima ranijih faza natjecanja, ulogu suca preuzima igrač koji nije na udarcu. Sudac (ili igrač u ulozi suca) može maksimalno dva puta zaredom suditi foul & miss.

Kotizacija: Svaki klub dužan je prije odigravanja prvog meča svog predstavnika uplatiti kompletan iznos kotizacije za sve svoje natjecatelje. Kotizacija za svakog igrača iznosi 150,00 kuna (u slučaju da na natjecanju bude kvalifikacijsko kolo, za svakog igrača koji u njemu sudjeluje plaća se 50,00 kn, a razlika za one koji se kvalificiraju u glavni ždrijeb uplatit će se prije početka 1. kola).

Nagrade : Ukupan nagradni fond ovisit će o ukupnom broju prijavljenih igrača (kompletan iznos od kotizacija ide u fond, zajedno sa sredstvima koje osigurava HBS), svi natjecatelji dobit će medalje, najboljih 16 prigodne novčane nagrade, a prvoplasirana četvorka i pehare.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem emaila i to na adresu: snooker@biljar.hr ili na broj mobitela: 091/891-4551.

Svim igračima želimo kvalitetan nastup i dobre rezultate!

Marko Rkman