Snooker klub The Nugget domaćin je 4. PH TURNIRA u sezoni 2024.

Informacije o turniru

Termin i mjesto odigravanja:
4. turnir održat će se od 9. 6. do 16. 6. 2024. godine u Snooker klubu The Nugget, Matunova 14, Zagreb.

Prijave je potrebno poslati na adresu snooker@biljar.hr najkasnije do srijede, 5. 6. u 12:00 sati.

Nakon što sve prijave budu zaprimljene u naznačenom roku, 20 najbolje plasiranih prijavljenih igrača na aktualnoj HSL rang listi ima zagarantiran nastup u glavnom turniru, koji će biti na rasporedu od 14. 6. do 16. 6., a preostali prijavljeni igrači će se za popunu 4 mjesta morati izboriti u kvalifikacijama, koje su na rasporedu 9. 6. 2024.

U slučaju da broj prijavljenih igrača ne premaši 24, koliko ih maksimalno može nastupiti na glavnom turniru, kvalifikacije se neće odigrati, već će svi igrači automatski ostvariti pravo na nastup na turniru.

Ždrijeb i satnica:

 – ždrijeb kvalifikacija će se izvršiti u srijedu, 5. 6. 2024. u 18:00 h u prostorijama ‘Snooker kluba The Nugget’ od strane voditelja lige i Odbora za snooker, a događaju mogu prisustvovati svi zainteresirani. Nakon završenih kvalifikacija, bit će izvršen ždrijeb za glavni turnir. Ukoliko je broj prijavljenih takav da se kvalifikacijski turnir ne mora održati, ždrijeb za glavni turnir bit će održan u srijedu, 12. 6. 2024. u 17:00 h . 

Svi susreti do finala igraju se prema modusu Bo3 (bolji iz tri framea), dok se finale igra prema modusu Bo5 (bolji iz 5 frameova).

Dress code:
Natjecatelji su dužni nastupiti u dress codeu tipa B, sukladno odredbama u Sportskom pravilniku.

Voditelj turnira:
– Voditelj turnira bit će Marko Rkman, uz asistenciju Alexandera Sabljaka.

Igrači trebaju biti prisutni najkasnije 15 minuta prije početka svog prvog meča na turniru. Kašnjenje od 1 minute na početak meča bit će sankcionirano dodjeljivanjem framea protivničkom igraču, a u slučaju kašnjenja od 15 ili više minuta, igrač gubi meč bez borbe te više nema pravo nastupa na turniru.

Također podsjećamo da svi natjecatelji moraju imati važeće liječničke potvrde i licence za 2024. godinu, u protivnom neće moći nastupiti.

Svim igračima želimo uspješan nastup.