SNOOKER – NAJAVA SEZONE 2022. I 1. TURNIRA

Turnir 1

Iako je prošla sezona zbog objektivnih razloga imala modificirani raspored, sa zadovoljstvom možemo konstatirati da smo je uspješno priveli kraju i time postavili kvalitetne temelje za novu koja je pred nama.

A, nju, kao aktualni prvak Hrvatske, na vodećem mjestu HSL rang liste dočekuje Saša Novak (Mr Q), koji je tijekom cijele sezone bio najkonstantniji i zasluženo na ostatak konkurencije gleda s vrha.

I u novoj sezoni očekuje nas sedam turnira te završni turnir prvenstva Hrvatske, kao i uvijek dobro prihvaćen turnir u konkurenciji parova, na kojem su vrlo često trofeje osvajali i igrači kojima su pool discipline primarne te smo sigurni da će se oni ove godine u još većem broju okušati, ne samo u igri parova, već i u pojedinačnoj konkurenciji.

Kalendar natjecanja je s razlogom i složen na način da svi zainteresirani igrači tijekom sezone mogu kombinirati sve biljarske discipline i u njima biti uspješni.

Jedna od promjena koja stupa na snagu od ove sezone jest i ta da je kotizacija za HSL turnire više nego dvostruko reducirana (sada iznosi 50 kuna) i time također želimo otvoriti vrata svima onima koji možda nisu u mogućnosti često izdvajati troznamenkaste iznose za nastupe na državnoj razini.

Snooker klub The Nugget će ugostiti najbolje hrvatske igrače snookera od 12.2. do 20.2.2022. godine na prvom turniru PH u novoj HSL sezoni.

Informacije o turniru

Termin i mjesto odigravanja:
Prvi turnir održat će se od 12.02. do 20.02.2022. godine u Snooker klubu The Nugget, Matunova 14, Zagreb.

Prijave je potrebno poslati na adresu snooker@biljar.hr najkasnije do srijede, 09.02. u 12:00 sati.

Nakon što sve prijave budu zaprimljene u naznačenom roku, 20 najbolje plasiranih prijavljenih igrača na aktualnoj HSL rang listi ima zagarantiran nastup u glavnom turniru, koji će biti na rasporedu od 18.02. do 20.02., a preostali prijavljeni igrači će se za popunu 4 mjesta morati izboriti u kvalifikacijama, koje su na rasporedu 12. 02. 2022.

U slučaju da broj prijavljenih igrača ne premaši 24, koliko ih maksimalno može nastupiti na glavnom turniru, kvalifikacije se neće odigrati, već će svi igrači automatski ostvariti pravo na nastup na turniru.

Ždrijeb i satnica:

 – ždrijeb kvalifikacija će se izvršiti u srijedu, 09.02.2022. u 18:00 h u prostorijama ‘Snooker kluba The Nugget’ od strane voditelja lige i Odbora za snooker, a događaju mogu prisustvovati svi zainteresirani. Nakon završenih kvalifikacija, bit će izvršen ždrijeb za glavni turnir. Ukoliko je broj prijavljenih takav da se kvalifikacijski turnir ne mora održati, ždrijeb za glavni turnir bit će održan u srijedu, 16.02.2022. u 18:00 h

Svi susreti do finala igraju se prema modusu Bo3 (bolji iz tri framea), dok se finale igra prema modusu Bo5 (bolji iz 5 frameova).

 Dress code:
Natjecatelji su dužni nastupiti u dress codeu tipa B, sukladno odredbama u Sportskom pravilniku.

Voditelj turnira:
– Voditelj turnira bit će Marko Rkman, uz asistenciju Alexandera Sabljaka.

Igrači trebaju bit prisutni najmanje 15 minuta prije početka svog prvog meča na turniru. Kašnjenje od 1 minute na početak meča bit će sankcionirano dodjeljivanjem framea protivničkom igraču, a u slučaju kašnjenja od 15 ili više minuta, igrač gubi meč bez borbe te više nema pravo nastupa na turniru.

Također podsjećamo da svi natjecatelji moraju imati važeće liječničke potvrde i licence za 2022. godinu, u protivnom neće moći nastupiti.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora.

Svim igračima želimo uspješan nastup na prvom ovosezonskom turniru, kao i u cijeloj HSL sezoni.

Marko Rkman