SNOOKER – NAJAVA HSL SEZONE 2021. I GP1 TURNIRA

Plakati HBS snookergp1

Nakon što je HSL sezona 2020. okončana uspješno organiziranim i odigranim Prvenstvom Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, na kojem smo dobili novog prvaka, Imrana Ayaza Khana (Mr.Q), vrlo brzo nam slijedi nova sezona, koja donosi i nekoliko modifikacija u sustavu natjecanja.

Raspored odigravanja turnira bit će nešto izmijenjen u odnosu na dosadašnji pa će tako umjesto dva odvojena (Grand Prix i Challenge) egzistirati jedinstveni Grand Prix turnir, u identičnom formatu kao i dosad (8 grupa s po 3 natjecatelja), kojemu će, u slučaju da broj prijavljenih natjecatelja bude veći od 24, prethoditi kvalifikacije, koje će se održavati vikend prije glavnog turnira.

Kako će to funkcionirati, najbolje će prikazati konkretan primjer prvog ciklusa HSL sezone 2021., koji je na rasporedu od 20.3. do 28.3.2021., a čije informacije možete vidjeti u nastavku.

Informacije o turniru

Termin i mjesto odigravanja:
GP1 turnir održat će se od 20.3 do 28.3.2020. godine u Snooker klubu Nugget, Matunova 14, Zagreb.

Prijave je potrebno poslati na adresu snooker@biljar.hr najkasnije do srijede, 17.3. u 12:00 sati.

Nakon što sve prijave budu zaprimljene u naznačenom roku, 20 najbolje plasiranih prijavljenih igrača na aktualnoj HSL rang listi ima zagarantiran nastup u glavnom turniru, koji će biti na rasporedu od 26.3. do 28.3., a preostali prijavljeni igrači će se za popunu 4 mjesta morati izboriti u kvalifikacijama, koje su na rasporedu 20.3. i 21.3.

U slučaju da broj prijavljenih igrača ne premaši 24, koliko ih maksimalno može nastupiti na glavnom turniru, kvalifikacije se neće odigrati, već će svi igrači automatski ostvariti pravo na nastup na glavnom GP turniru.

 Ždrijeb i satnica:
– ždrijeb kvalifikacijskog dijela turnira izvršit će se u srijedu, 17.3.2021. u 18:00 h u prostorijama kluba “The Nugget” Zagreb od strane voditelja lige i Odbora za snooker, a događaju mogu prisustvovati svi zainteresirani.

Parovi i točna satnica kvalifikacija za sve igrače bit će objavljene na službenoj stranici najkasnije do četvrtka, 18.3.2021. u 12:00 h.

ždrijeb glavnog dijela turnira izvršit će se u nedjelju, 21.3.2021. u 19:00 h u prostorijama kluba “The Nugget” Zagreb od strane voditelja lige i Odbora za snooker, a događaju mogu prisustvovati svi zainteresirani.

Sve grupe i točna satnica glavnog turnira za sve igrače bit će objavljene na službenoj stranici najkasnije do ponedjeljka, 22.3.2021. u 12 sati.

 Dress code:
– natjecatelji su dužni nastupiti u dress codeu tipa B što podrazumijeva:
hlače izrađene od finih materijala (jeans i sl. nisu prihvatljivi), košulja od finog materijala ( zakopčana na zapeščima),
prsluk i primjerene cipele (tenisice, jogging obuća i sl. nije dozvoljena)
– za nastup u 1/4 finalu, polufinalu i finalu natjecatelji su dužni biti odjeveni prema pravilu dress codea tip A, što podrazumijeva sve stavke iz dress codea tip B plus leptir mašna ili kravata

Voditelj turnira:
– Voditelj GP1 turnira bit će Marko Rkman, uz asistenciju Alexandera Sabljaka.

Igrači trebaju doći na svoj meč najkasnije 15 minuta prije početka određenog satnicom turnira. Kašnjenje od 1 minute na početak meča bit će sankcionirano dodjeljivanjem framea protivničkom igraču, a u slučaju kašnjenja od 15 ili više minuta, igrač gubi meč bez borbe.

Također podsjećamo da svi natjecatelji moraju imati važeće liječničke potvrde i licence za 2021. godinu, u protivnom neće moći nastupiti.

Sukladno novim mjerama u klubu za vrijeme turnira se NE SMIJE ZADRŽAVATI PRIJE I POSLIJE MEČA.Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora, a sve će biti jasno naznačeno na ulazu u prostor za igru. Mole se svi igrači da postupaju u skladu s navedenim.

Svim igračima želimo uspješan nastup na prvom GP turniru, kao i u ostatku HSL sezone 2021.

Marko Rkman