Snooker – GRAND PRIX 06 – završna lista prijava

gp 06

Ostao  je još samo jedan ,završni ciklus Hrvatske snooker lige,sezona 2016/17 pred nama i “HSL sezona za pamćenje” će biti iza nas, a jedino što se nadamo da će i slijedeća biti jednako atraktivna i uspješna.
Četvorica natjecatelja, Tin Venos, Immi Ayaz Khan, Filip Bermanec i Jan Jelenić (svi SC POT) su svojom dominacijom i sjajnim nastupima “kontrolirala” vrh uspješnosti kako u svakom ciklusu-turnir,tako i vodeće pozicije službene rangliste i doista im možemo već sada čestitati na svemu što su do sada pružili.Pobjednik ovog završnog turnira lige turnira (ako će to biti jedan od ove četvorke) osvojiti će naslov pobjednika “HSL-a 2017” što je u ovoj sezoni u ovako žestokoj konkurenciji izvanredan uspjeh  i nije  skoro ništa manje značajan od titule Prvaka Hrvatske u snooker sportu kojeg ćemo dobiti na mega-prestižnom događaju , najvažnijem i najvećem turniru snookera u Hrvatskoj nakon meča finala koji će se održati u nedjelju,02.07.2017 godine.
Posebno zanimljivo nadmetanje voditi će se za pozicije 10-16 na rang listi HSL-a 2016/17 jer će u narednoj sezoni na Grand Prix turnirima nastupati samo 16 najboljih igrača Hrvatske i zbog toga ovaj turnir ima posebno značenje.Bodovne razlike između 11.-plasiranog i 23, plasiranog su vrlo malo i odličan nastup na ovom zadnjem turniru može znatno utjecati na konačni plasman.

Nadamo se da će svi natjecatelji i zainteresirani ljubitelji snookera kojih ima sve više i više uživati u ovoj zanimljivoj zavšnici HSL-a i da će kao i do sada sudjelovati u vrlo velikom broju,posebno iz razloga jer nakon ovog ciklusa i Prvenstva Hrvatske slijedi duga ljetna stanka od skoro tri (3) mjeseca u natjecanju HSL-a.

INFORMACIJE GP 06-2016/17 :

Termin odigravanja :

GP-06/2017 turnir održati će se od 12.05.-14.05.2017g. u snooker klubu SC POT u Zagrebu

Prijave :

 

ZAVRŠNA LISTA  :

RED. BR. IME I PREZIME NATJECATELJA NAZIV KLUBA
1 TIN VENOS SC POT
2 FILIP BERMANEC SC POT
3 JAN JELENIĆ SC POT
4 IMRAN AYAZ KHAN SC POT
5 ACO VUČETIĆ Metropolis
6 MATEO RATKOVIĆ
SC POT
7 DOMAGOJ SAJKO SC POT
8 DARKO GAŠPAROVIĆ SC POT
9 DARKO HOJAN SC POT
10 DRAGAN ROŠA
SC POT
11 ALEN RAŠAN SC POT
12 FILIP VIDMAR
SC POT
13 BERO CERINSKI
SC POT
14 GORAN PUŠKAŠ Mr.Q
15 FILIP BLAŽIČKO SC POT
16 IVAN ŠVEHLA
Mr.Q
17 RENATO HERMAN SC POT
18 SAŠA ŠTURBEK
Mr.Q
19 KREŠO CERAJ
SC POT
20 LUKA LEPESIĆ SC POT
21 ŽELJKO GRBIĆ
Mr.Q
22 NINO RESKUŠIĆ SC POT
23 DAVOR URBANČIĆ SC POT
24 MARKO RKMAN SC POT

VAŽNO : Svaki igrač koji procijeni da se može plasirati na GP turnir kroz “listu čekanja” dužan je izvršiti normalnu prijavu za GP. Ako NE ostvari pravo nastupa na GP-u,može se naravno prijaviti i za Challenge turnir 06 na kojem može bezuvjetno  nastupiti.
Ako se neki od igrača koji su stekli neosporno pravo nastupa na GP-u ne prijave za turnir, njihova mjesta će se popunjavati s “liste čekanja” a pravo prvenstva imaju igrači bolje plasirani na službenoj ranglisti.

Postupak i način prijave :

– za prijavu na GP-06 postoje dva načina : grupna i individualna prijava.
– grupnu prijavu za sve natjecatelje svojeg kluba provodi voditelj pojedinog kluba ispunjavanjem obrasca za prijavu te dostavom istog na email : snooker@biljar.hr
– individualnu prijavu provodi natjecatelj pojedinac u svoje ime slanjem obrasca na email adresu : snooker@biljar.hr

Obrazac za grupnu prijavu možete preuzeti ovdje : grupna prijavnica (za voditelje klubove)
Obrazac za individualnu prijavu možete preuzeti ovdje : individualna prijavnica (za natjecatelje pojedince)

Prijava se može izvršiti i u drugom pismenom obliku ili formatu (email, pdf,word itd..) , ali mora sadržavati sve tražene podatke iz obrasca za prijavu.U suprotnom prijava se neće prihvatiti.

VAŽNA NAPOMENA : svaka prijava na GP turnir je strogo obvezujuća i zloupotreba će biti drastično kažnjena.
Svaka prijava može se opozvati do zaključenja prijavne liste isključivo email-om voditelja kluba ili natjecatelja pojedinca ,dakle najkasnije do ponedjeljka 08.05.2017 u 22.00h.
Naknadna odjava od nastupa na turniru kad je već objavljen ždrijeb i formirana satnica turnira, će prema sportskom i disciplinskom pravilniku biti moguća ,ali će za natjecatelja ostati obveza plaćanja pune kotizacije za turnir kao da je nastupio bez obzira na razlog odustajanja!

Lista prijava biti će konstantno objavljena i promptno ažurirana na službenoj stranici i to od trenutka ove najave pa sve do zaključenja roka za prijavu i formiranja završne liste koja će biti objavljena uoči ždrijeba..

Format i modus :

– nastupa fiksno 24 igrača
– formirati će se 8 (osam) grupa s tri igrača u grupi
– dvojica prvoplasiranih u grupi ostvaruju pravo daljnjeg nastupa u osmini finala (1/8) koje se kao i 1/4,1/2 i 1/1 (finale) igra prema klasičnom k.o.sistemu što znači da gubitnik odmah ispada iz daljnjeg natjecanja
– svi mečevi u grupnoj fazi igraju se prema modusu “bolji iz 3 frame-a”,skraćeno Bo3, a  1/8,1/4,i 1/2 igraju se prema modusu “bolji iz 5 frame-a”,skraćeno Bo5,a finale Bo7.
– ako se u mečevima grupne faze ne završe dva frame-a u roku od ukupno 80 minuta,eventualni treći frame igrati će se (umjesto 15) sa šest crvenih kugli na stolu.
– kad jedan od igrača ostvari takvu bodovnu prednost da protivnik ima zaostatak od najmanje 4 snookera,automatski dobiva frame.
– 4 grupe (biti će određene ždrijebom, a mogu biti npr. A,F,B i E) odigrati će svoje mečeve u petak u tri zasebna session-a što znači da svi mečevi počinju točno u isto vrijeme: Prvi session započinje u petak u 18.00,drugi u 19.30,a treći u 21.00.
– 4 grupe (biti će određene ždrijebom, a mogu biti npr. C,H,D i G) odigrati će svoje mečeve u subotu u tri zasebna session-a što znači da svi mečevi počinju točno u isto vrijeme: Prvi session započinje u subotu u 11.30.,drugi u 13.00.,a treći u 15.00.
važno : ako nakon mečeva u grupi sva trojica natjecatelja imaju jednak broj pobjeda i identičnu frame-razliku,odigrati će odmah po završetku zadnjeg meča u grupi “SHOOT OUT” ( svaki protiv svakog) s jednom crvenom kuglom (detaljno pojašnjenje igrači će dobiti od voditelja turnira) – dakle neće se igrati “re-spotted black”.
– Osmina finala igra se u dva session-a i to session1 u subotu u 17.30h,a session2 u 20.00h
– Četvrt finale se igra u jednom session-u i to u nedjelju u 11.30 h
– Polufinale se igra u nedjelju u 14.30h,a finale u 17.00h a odmah poslije finala najuspješnijima će biti od strane IOSS-a dodijeljene prigodne nagrade
– svi igrači koji ostvare plasman u 1/4 finale prema sportskom pravilniku HSL-a ostvaruju sigurno pravo nastupa na GP-u u slijedećem ciklusu

Ždrijeb i satnica :

– Ždrijeb turnira izvršiti će se u utorak,09.05.2017 u 20.30 u prostorijama kluba “SC POT” od strane predstavnika IOSS-a a događaju mogu biti nazočni svi zainteresirani.
– Ždrijeb je polu-dirigiran što znači da se 24 natjecatelja razvrstava u tri različite skupine i nije moguće da se igrači jedne skupine nalaze u istoj grupi.
Prvu grupu čine natjecatelji – nositelji, a to su igrači koji na službenoj ranglisti HSL-a zauzimaju najboljih 8 pozicija..Prvoplasirani na toj ranglisti (ako se prijavi na turnir) biti će prvi nositelj i razvrstan u grupu A, drugoplasirani u grupu B i tako redom. U drugu jakosnu skupinu (bubanj) ulaze slijedećih osam, a u treću jakosnu skupinu preostalih osam natjecatelja na osnovi trenutnog plasmana na službenoj rang listi.
– odmah po završetku izvlačenja, ždrijeb će zajedno sa shemom razigravanja (rasterom) do finala biti objavljen na službenoj web stranici
– Točna satnica mečeva pojedinih natjecatelja kao i broj stola na kojem će igrati biti će objavljena najkasnije u srijedu , 10.05.2017 u 16h na službenoj web stranici.

Dress code :

– Na GP-06 natjecatelji su dužni nastupiti u dress codu tipa B što podrazumijeva : hlaće izrađene od finih materijala
(jeans i sl. nisu prihvatljivi),košulja od finog materijala, prsluk i primjerene cipele (tenisice,jogging obuća i sl nije dozvoljena)
– za nastup u 1/4 finalu, polufinalu i finalu natjecatelji su dužni biti odjeveni prema pravilu dress code-a tipa A, što podrazumijeva sve stavke iz dress coda tipa B plus leptir mašna ili kravata.

Pravila na turniru :

Voditelj turnira :
– Ulogu voditelja GP-6 turnira će prema odluci IOSS-a preuzeti i obavljati voditelj snooker kluba POT, Darko Hojan
– voditelj turnira između ostalih brojnih drugih,ima i slijedeće obaveze : primiti svakog pojedinog (ili grupu) igrača,informirati i pojasniti mu osnovne regule i pravila za vrijeme trajanja turnira
– voditelj turnira priprema stolove za turnir i određuje početak svakog session-a.
– svaki natjecatelj dužan se javiti voditelju turnira najkasnije 20 minuta prije početka meča, uplatiti kotizaciju i primiti od voditelja sve nužne informacije i svu potrebnu dokumentaciju za uspješnu provedbu turnira.
– voditelj turnira će na svaki upit pružiti traženu informaciju
– voditelj turnira će pripremiti nove zapisnike HSL-a za svaki meč koji će biti uručeni natjecateljima za stolom na kojem igraju svoj meč.
– voditelj turnira će detaljno informirati natjecatelje o ispravnom popunjavanju zapisnika
– voditelj turnira neće dozvoliti nastup natjecateljima koji nisu odjeveni u skladu s propisanim dress code-om GP-a
– natjecatelji su dužni uvažavati upute i odredbe voditelja turnira
– voditelj turnira ima ovlasti IOSS-a u slučaju neprimjerenog ponašanja pojedinca ili drugih razloga,istog sankcionirati, a u dogovoru s IOSS-om.
– ostalo prema pravilniku
Suđenje:
Sve mečeve  od 1/4 finala nadalje,suditi će internacionalni suci
U svim preostalim mečevima u grupnoj fazi igrač koji nije na udarcu preuzima ulogu suca.Snooker je “gentleman sport” i ne poznaje nijedan drugi oblik igranja i ponašanja osim naglašenog fair play-a i korektnosti.. Oni natjecatelji koji to “zaborave”,biti će bez iznimke sankcionirani.
– za vrijeme cijelog turnira primjenjivat će se aktivno pravilo foul &miss .Sudac (ili igrač u ulozi suca) može maksimalno dva puta zaredom suditi foul &miss, dakle ne postoji neograničeno “zvanje” miss-a kao kod natjecanja profesionalnih igrača.
Kotizacija :
– Svaki natjecatelj dužan je bez iznimke prije odigravanja svojeg prvog meča uplatiti kompletan iznos kotizacije u visini 200,00Kn voditelju turnira koji će mu za izvršenu uplatu obavezno izdati pisanu potvrdu: UPOZORENJE : igrač koji nije uplatio kotizaciju prije početka meča bez iznimke nema pravo i neće pristupiti stolovima turnira.
Nagrade :
– Najboljih osam (8) natjecatelja na turniru osvojiti će lijepe, prigodne nagrade

Svi natjecateljima želimo uspješan nastup i uživanje u snooker sportu

Za Izvršni odbor snooker sporta (IOSS) HBS-a :
Darko Hojan,predsjednik