SNOOKER GP6 IZVJEŠTAJ – AYAZ POBIJEDIO NOVAKA

DSCF2917

Šesti ovosezonski Grand Prix turnir odigran je u središnjem listopadskom vikendu u prostorima BSK Nugget u Zagrebu.

Na turniru je nastupilo 18 igrača, raspoređenih u 8 grupa. Jedna od dvije grupe s po tri igrača donijela je i jedino ispadanje nositelja – bio je to Marinko Gojić (Nugget), kojeg su porazili klupski kolege Renato Herman i FIlip Vidmar.

Prva dva nositelja, Imran Ayaz i Saša Novak (obojica Mr Q) potvrdili su svoje statuse najboljih ovosezonskih igrača te su kao prvoplasirani prošli u eliminacijsku fazu natjecanja.

Najveće iznenađenje prve faze svakako predstavlja poraz pobjednika 5. Grand Prixa, Filipa Bermanca (Mosconi), kojeg je s 2:1 svladao Alen Rašan (Nugget).

Od mečeva osmine finala svakako treba izdvojiti dvoboj između Ayaza i Alexandera Sabljaka (Nugget), u kojem je prvi nositelj morao stizati zaostatak od 2 framea, a jednako uzbudljiv bio je i meč između Saše Šturbeka i Alena Rašana (oba Nugget), koji je također odlučen u decideru, a slavio je Šturbek.

U četvrtfinalima nije bilo iznenađenja, a u polufinalima su se dvojici ‘portugalskih’ reprezentativaca, Ayazu i Vučetiću (Nugget) suprotstavili Šturbek i Novak.

I još jednom se Ayaz morao čupati iz zaostatka od dva framea i ponovno je uspio stići do pobjede, dočim isto nije pošlo za rukom Vučetiću, iako je smanjio na 1:2 odličnim breakom u četvrtom frameu, no za nešto više od toga nije imao niti mentalne snage niti preciznosti.

Finale, koje je kvalitetno odsudio Ivan Švehla, počelo je u dosta ravnopravnom tonu, no, nakon što je Ayaz poveo 2:1, Novakova igra je krenula silaznom putanjom, a Ayazova je dosegnula najvišu razinu koju je prikazao na cijelom turniru te je konačnih 4:1 realan odnos snaga u odigranom meču.

Novom pobjedom, Imran Ayaz malo je povećao svoju bodovnu prednost u odnosu na Sašu Novaka i mirno dočekuje posljednji GP turnir u studenom, kao i Prvenstvo Hrvatske, koje će biti održano u prosincu.


HSL top 10 ljestvica: 1. Ayaz (Mr Q) 6780, 2. Novak (Mr Q) 6276, 3. Gojić (Nugget) 3872, 4. Repanić (Nugget) 3820, 5. Šturbek (Nugget) 3812, 6. Bermanec (Mosconi) 3776, 7. Vučetić (Nugget) 3540, 8. Švehla (Nugget) 3280, 9. Rkman (Nugget) 2892, 10. Sabljak (Nugget) 2832.

Marko Rkman