SNOOKER GP5 – FILIP BERMANEC POBJEDNIK

DSCF1621

Peti HSL Grand Prix obilježio je povratak Filipa Bermanca (Mosconi), koji je, unatoč igračkoj pauzi, dokazao da je i dalje jedan od najboljih hrvatskih igrača.

Tijekom turnira s nešto manjim brojem natjecatelja od uobičajenog, njegova forma je rasla iz meča u meč te je, nakon inicijalnih poteškoća s uvijek nezgodnim Ninom Reskušićem (Nugget), na putu do finala nanizao dva hrvatska predstavnika na predstojećem Europskom prvenstvu u Portugalu, Aleksandra Vučetića (Nugget) i Imrana Ayaza (Mr Q) te zasluženo ušao u finale gdje mu se u borbi za pobjednički trofej pridružio konstantno kvalitetni Saša Novak (Mr Q).

Iako je nekoliko frameova vrlo lako moglo završiti i drugačije, na kraju je Bermanec rezultatski uvjerljivo s 4:1 svladao nekadašnjeg klupskog kolegu i time na najbolji mogući način obilježio svoj povratak HSL turnirima, na kojima već godinama igra iznimno zapaženu ulogu.

Od ostalih rezultata vrijedi istaknuti još jedan trofej Marinka Gojića (Nugget) koji je time održao bodovnu prednost ispred prvog pratitelja, Bruna Repanića (Nugget) i 4. mjesto na rang listi najboljih hrvatskih igrača snookera.

Marko Rkman