SNOOKER GP3 TURNIR – DRAGANIĆ POBIJEDIO AYAZA

DSCF8824

Treći ovosezonski Grand Prix turnir bio je iznimno interesantan već od grupne faze. Samo tri nositelja su svoju poziciju u ždrijebu potvrdili i igrom (Saša Novak (Mr Q), Marinko Gojić i Bruno Repanić (obojica Nugget)). Prvi nositelj Imran Ayaz (Mr Q) je tek u drugom, vrlo neizvjesnom meču, izborio nastavak natjecanja protiv Antonia Duspera (Nugget), a Alen Rašan, Aleksandar Vučetić i Ivan Švehla (svi Nugget) su svoj nastup okončali već u grupi.

Svoju dobru igru na prošlom turniru potvrdio je i mladi David Lustig (Maximum), koji je protiv iskusnog Gorana Puškaša (Mr Q) napravio i iznimno lijep 50+ break i malo je nedostajalo da ponovi uspjeh s prethodnog Grand Prixa (četvrtfinale), budući da je u osmini finala izgubio od Saše Šturbeka (Nugget) tek na posljednjoj kugli u decideru.

Na istoj kugli je u klupskom derbiju izgubio i Alexander Sabljak protiv Filipa Blažička (oba Nugget), Nino Reskušić je u svom tradicionalnom ‘6 reds’ stilu svladao Renata Hermana (oba Nugget), a uvjerljivije pobjede i plasman u nedjeljna četvrtfinala pobjedama 3:1 ostvarili su Luka Lepesić (Mr Q) protiv Darka Gašparovića (Maximum), Marinko Gojić protiv Gorana Puškaša, Kristijan Draganić protiv Kreše Ceraja (oba Metropolis), Imran Ayaz protiv Bruna Repanića te Saša Novak protiv Luke Justinića (Nugget).

Prvi hrvatski štap, Ayaz, u četvrtfinalu je zaigrao u skladu sa svojim renkingom i s maksimalnih 3:0 pobijedio Šturbeka, Lepesić i Novak su svojim protivnicima Gojiću i Blažičku prepustili svaki po jedan frame, a Reskušić je još jednom meč odvukao u ‘6 reds’ završnicu, no, ovaj put se u istoj bolje snašao Draganić i kompletirao popis sudionika polufinala.

Imran Ayaz je dugo lomio otpor Saše Novaka u polufinalu i tek potkraj decidera mu je to pošlo za rukom, a Kristijan Draganić je puno lakše od očekivanog svladao Luku Lepesića i ušao u svoj prvi GP finale.

Dvojica finalista, sposobna u svakom trenutku napraviti dobar break i riješiti frame, odigrala su završni meč turnira, tijekom kojeg se niti jedan niti drugi nisu uspjeli odvojiti od protivnika na željenu razliku. Posebno kvalitetnu igru prikazali su u 3. i 4. frameu, kada su, najprije Draganić, a potom Ayaz, napravili dva visoka 60+ breaka i potpuno izjednačeni ušli u završnicu velikog finala. Ayaz je bio blizu pobjedi u 6. frameu, no, nakon promašene plave, koja bi mu dala izglednu situaciju za pobjedu, Draganić je izjednačio na 3:3 i u dosta turbulentnom decideru pokazao više smirenosti i koncentracije te na kraju zasluženo slavio.

Novi susret najboljih igrača snookera slijedi početkom srpnja, a prije toga će se većina njih okušati i na PH u konkurenciji parova, koje je na rasporedu sredinom lipnja

Marko Rkman