SNOOKER GP03 – IZVJEŠTAJ

ss

S nestrpljenjem iščekivani 3. Grand Prix turnir HSL-a odigran je u zagrebačkom snooker klubu Nugget. Turnir nije obilovao velikim iznenađenjima pa su se tako u osminu finala plasirali svi nositelji grupa.

Osmina finala za četvoricu igrača (Čudina, Sabljak, Urbančić, Gašparović) završila je relativno brzo, budući da su ih uz gubitak najviše jednog framea svladali Marjanović, Novak, Venos i Ayaz Khan, a preostala četvorka četvrtfinalista (Repanić, Rašan, Šturbek, Lepesić) se itekako namučila, budući da su svi do pobjede stigli u decideru (pobjedivši Šebeka, Hermana, Vučetića i Gojića).

S rezultatski uvjerljivim partijama nastavili su Venos i Ayaz Khan (obojica 3:0 protiv Repanića i Novaka), a Rašan i Šturbek su do klupskog derbija u polufinalu stigli prepustivši po jedan frame Marjanoviću i Lepesiću.

Polufinala su bila jednosmjerna ulica, budući da su Venos i Ayaz Khan do svog novog finala stigli s maksimalnih 3:0, no, svojim nastupom svakako mogu biti vrlo zadovoljni i Rašan i Šturbek, koji uz lijepe pehare dolaze do vrijednih bodova.

Finalni meč nije predugo trajao te je Tin Venos suvereno osvojio još jedan GP turnir te je s novih 1000 bodova ponovno stigao na 1. mjesto HSL-a, a poraženi Imran Ayaz Khan i ostatak snooker karavane svoju novu priliku za pobjedu imat će već za 10 dana, budući da se novi Grand Prix igra od 26. do 28. lipnja.

Marko Rkman