Snooker – Challenge 05 – Filip Vidmar -uvjerljiv pobjednik

Predja pehara Vidmaru

Najbolja četvorica igrača Challenge 05 turnira petog ciklusa Hrvatske snooker lige :

Po prvi put ove sezone Challenge turnir nije obilovao iznenađenjima i neočekivanim rezultatima – prva četvorica nositelja (Topić,Posarić,Vidmar i Šturbek na slici) bili su vrlo dojmljivi i sigurni u svojem nastupu te su potpuno  zasluženo osvojili lijepe pehare namijenjene najboljima.
Sam turnir je bio opetovano popunjen maksimalnim mogućim brojem natjecatelja i već sad možemo ustvrditi da će ova sezona po svemu nadmašiti prethodnu koja je bila itekako uspješna i dobra! Hvala svim natjecateljima, klubovima (prije svega Snooker klubu POT koji “daje” čak i više od  90% od ukupnog broja  igrača) i svim involviranima i nadamo se sličnoj ,(“rozoj”) budućnosti. Kvaliteta mečeva i same igre na turniru je bila na standardnom nivou za Challenge turnire s puno lijepih break-ova preko 20+ a najviše ih je ostvario sjajni pobjednik turnira,vrlo uvjerljiv i kvalitetan pobjednik turnira,mladi  Filip Vidmar ( SC POT), dok je najviši  ostvario odličan snooker i jako dobar “break igrač” Saša Šturbek (Mr.Q).
Drugo mjesto je napokon osvojio tehnički možda i ponajbolji igrač , mladi Tin Topić (SC POT) koji je u dramatičnom polufinalu svladao prvog nositelja i favorita turnira, svojeg velikog prijatelja Matiju Posarića (SC POT) i time konačno ostvario i svoj prvi veći uspjeh na nacionalnoj razini.


Napredak igrača je više nego vidljiv i doista je teško nekog izdvojiti jer skoro svi bez iznimke pokazuju razinu igre koja je do prije godinu dana bila nezamisliva!
Ipak moram i želim istaknuti našu sjajnu,mladu i zgodnu Petru Grozić ( SC POT na slici lijevo) koja je odigrala svoj najbolji turnir, ubacila ogroman broj teških kugli,posebno crnih i pokazala više nego jasno da ćemo uskoro imati ( ili bolje-već i imamo) i vrlo ozbiljnu snooker-natjecateljicu koja se može nositi i s konkurencijom u Europi.Samo ogroman peh i mrvica koncentracije su razlog da nije već na ovom turniru postigla svoj prvi veći uspjeh i u ovoj vrlo jakoj konkurenciji.
Teško je nabrojati sve one koji iz dana u dan igraju na sve većoj razini – Rkman-briljantna tehnika,Šebek – odličan match play, Edo Redžić – sjajan ,vrlo mladi potter, također tek 18-godišnji Vasung Patrik – nadimak “snajper” sve govori, Bosnar – već je zaboravio  kad je promašio crnu kuglu sa spota,Pilipović – uvijek spreman da pobijedi i najbolje itd.itd.itd..Posebno raduje da su igrači koji su tek kratko vrijeme s nama toliko napredovali ( Biškup.Marjanović,Šujeranović …) da bez problema pariraju iskusnijim protivnicima.

Ovim turnirom završio je peti,pretposljednji ciklus HSL-a sezone 2016/17 i ulazimo u krajnje zanimljivu završnicu sezone. U zadnjem ciklusu koji će odigrati u dva turnira ( 12.-14.05.17 -GRAND PRIX 06 i  Challenge 06 od 02.-04.062017) puno je toga u “igri” . Trebamo dobiti ovogodišnjeg pobjednika HSL-a i  ovo je zadnja prilika za sve natjecatelje za što bolji,završni plasman u ligi.To j posebno važno ,jer će na najvećem i najvažnijem  snooker događaju,snooker spektaklu  sezone – PRVENSTVO HRVATSKE 2017 ( od 24.06 – 02.02.2017)- moći nastupiti samo 32 najbolja natjecatelja na službenoj ranglisti nakon šest(6) odigranih ciklusa! Nema sumnje da će kraj sezone više nego zanimljiv i neizvjestan.

Challenge 05 je već tradicionalno bio sjajno organiziran i  igralo se na 5(pet) stolova ,a posebna zahvala ide našim internacionalnim sucima -volonterima Igoru Krstevskom, Marku Rkmanu i Dariu Miočiću:
U organizaciji turnira je vrlo aktivno i kvalitetno  kao su-voditelj turnira sudjelovao Krešo Čudina, inače član IOSS-a (također volonter) i po prvi put je bio i u ulozi osobe koja dodjeljuje nagrade najboljima.

Hvala svima i sportski snooker pozdrav do skore,vjerujem burne završnice sezone

Darko Hojan
IOSS,predsjednik