Snooker – Challenge 04 – izvještaj i aktualna HSL rang lista

GP2 studeni

Četvrti ovosezonski Challenge turnir, u ždrijebu je imao i trojicu igrača (Šebek, Draganić, Topić) koji su, zahvaljujući bodovima koje posjeduju, mogli nastupiti i na Grand Prix turniru, no, odlučili su se za Challenge i time ostatku aspiranata na prva četiri mjesta otežali put ka Grand Prix 05 natjecanju u svibnju.

U grupnoj fazi su svi prvi nositelji svojih grupa kao prvoplasirani prošli dalje te je na neizvjesnost trebalo pričekati četvrtfinalne mečeve.

I dok su Kristijan Draganić (Metropolis) i Tin Topić (Nugget) protiv svojih protivnika (Drago Karna i Luka Justinić – oba Nugget) ispustili svega jedan frame, preostala dva četvrtfinala su bila iznimno neizvjesna.

Renato Herman (Nugget) je nekoliko puta bio nadomak pobjedi protiv Nina Reskušića (POT), no, na kraju je ipak pokleknuo i, kao i u prošlom ciklusu, ostao za korak prekratak.

Filip Šebek (Nugget) je također vodio dugu borbu s iznimno nadahnutim Dariom Miočićem (POT) te je uz dosta sreće najprije izborio decider, a potom i u njemu bio uspješniji.

Prvo polufinale između Draganića i Topića bilo je interesantno, a pobjednik je odlučen sredinom odlučujućeg framea, kada je Topić promašio nekoliko kugli koje inače ne promašuje te je Draganić znalački dovršio posao i ušao u finale.

Drugo polufinale je bilo u potpunosti izjednačeno u prva dva framea, a prijelomni trenutak se zbio na samom kraju drugog, kada je Reskušić sjajno ubacio posljednje tri kugle na stolu, izjednačio na 1:1 te na krilima takvog raspleta odjurio na +40 u decideru i mirno priveo susret kraju.

Finale je potvrdilo iznimnu Draganićevu kvalitetu te je bez ikakvih poteškoća projurio kroz dva framea i sasvim zasluženo svojoj bogatoj kolekciji trofeja pridodao još jedan.

Najbolji su dobili prigodne nagrade i svojim rezultatima osigurali/potvrdili svoj nastup na Grand Prix 05 turniru.

U nastavku možete vidjeti (i preuzeti) aktualnu rang listu HSL-a.

Sljedeće snooker druženje na rasporedu je od 17. do 19. svibnja, kada će se u Snooker klubu The Nugget Zagreb održati 5. GP.

Marko Rkman