Pobjedom Filipa Bermanca na 8. PH turniru završena su ovosezonska natjecanja u snookeru. Na posljednjem turniru u 2022. godini nastupilo je 17 igrača koji su se za najveći broj bodova u sezoni koji je moguće osvojiti na jednom turniru natjecali po sistemu dvostruke eliminacije. Iako je tijekom većeg dijela sezone držao 2. poziciju na rang listi, Saša Šturbek (Nugget) je izgubio oba meča te time i dragocjene bodove bez kojih u konačnom poretku silazi za jednu stepenicu.

Na njegovo mjesto je još jednim kvalitetnim nastupom stigao klupski kolega Alexander Sabljak, koji je, unatoč startnom porazu od Filipa Šebeka (Nugget), nanizao tri pobjede i tek ga je u polufinalu zaustavio najuspješniji hrvatski igrač u godini na izmaku, Imran Ayaz (Nugget). U drugom polufinalu, Bermanec nije dao previše šansi Aleksandru Vučetiću (Nugget) te je pobjedom 3:0 izborio finale protiv Ayaza.

Finalni meč nije ponudio previše uzbuđenja, budući da je Bermanec od početka vodio glavnu riječ te je njegov protivnik bio u konstantnom zaostatku tijekom cijelog meča. Završnih 4:2 realno oslikava omjer snaga odigranog finala. Poraženom finalistu Ayazu za utjehu ostaje činjenica da je dodatno povećao bodovnu prednost na rang listi u odnosu na pratitelje te je po prvi put osvojio čak četiri turnira u jednoj sezoni.

Preostala četiri turnira među sobom su podijelili Saša Novak (Nugget), Filip Bermanec (Metropolis) te Alexander Sabljak i Filip Vidmar (oba Nugget), kojima su to i prve pobjede u najvišem rangu natjecanja.

Igrači odlaze na zasluženu zimsku stanku sve do polovice veljače, kada započinje nova snooker sezona, u kojoj se nadamo još kvalitetnijim izvedbama najboljih hrvatskih igrača snookera, kao i povećanju njihovog broja u svim natjecanjima pod okriljem Hrvatskog biljarskog saveza.

Rezultati 8. turnira PH:

https://cuescore.com/tournament/Snooker+PH+8.+Turnir/20948947

Rang lista za 2022. godinu: