SNOOKER – 1. TURNIR PH – IMRAN AYAZ POBJEDNIK

DSCF4088

Na prvom ovosezonskom turniru HSL-a, nastupilo je 18 igrača, raspoređenih u 8 grupa.

Grupnu fazu natjecanja obilježio je dosta velik broj poraza nositelja. Tako su poraze upisali aktualni broj 1, Saša Novak, protiv Filipa Vidmara (oba Nugget) i hrvatski broj 3., Saša Šturbek, protiv Alexandera Sabljaka (oba Nugget).

Listu grupnih poraza nositelja upotpunili su Marko Rkman, kojeg je pobijedio Luka Justinić (oba Nugget) i Aleksandar Vučetić, koji je izgubio od Alena Rašana (oba Nugget).

Osmina i četvrtina finala nisu donijeli golema iznenađenja i većina bolje rangiranih igrača je mečeve uspješno riješila u svoju korist.

U polufinalnim dvobojima sučelili su se Imran Ayaz i Saša Novak te Alen Rašan i Filip Šebek, kojemu je to bio premijerni nastup među četvoricom najboljih.

Iskustvo i bolja koncentracija u završnici svakog framea presudili su u korist Rašana te je ulaskom u finale ponovio svoj najveći dosadašnji uspjeh.

U drugom polufinalu, Ayaz je u decideru uspio svladati svog starog rivala Novaka i time osigurati još jedan meč za najveći trofej i 1000 bodova.

Finalni meč je očekivano protekao u Ayazovom vodstvu i Rašanovim pokušajima da sustigne i prestigne svog suparnika. Na kraju se morao zadovoljiti jednim osvojenim frameom (1:3) i trofejem za 2. mjesto.

Imran Ayaz je ovom pobjedom na najbolji mogući način otvorio 2022. godinu i za očekivati je da ćemo ga i u nastavku sezone gledati u završnicama turnira.

Aktualna HSL rang lista: