PRVENSTVO HRVATSKE – Disciplina Straight-pool

Plakati-HBS-face-PH

ROBERTO BARTOL – PRVAK HRVATSKE u disciplini Straight-pool

5. i 6. listopada 2019. godine u biljarskom klubu 8 Ball Sesvete održalo se Prvenstvo Hrvatske u disciplini Straight-pool. Na turniru je nastupio 41 natjecatelj iz 12 klubova.

Pobjednik turnira je Roberto Bartol iz BK Metropoli koji je u finalu pobijedio Ante Šolu iz BK Desetka. Brončane medalje osvojili su Filip Bermanec BK Mr. Q te Ante Šustić iz BK Hustler Academy. Čestitke osvajačima medalja!

Ante Šola s 3 finala zaredom preuzeo ukupno vodstvo na rang-listi 1. HBL., Tomislav Šušić zaostaje za samo 10 bodova. Filip Bermanec se je još jednim dobrim turnirom plasirao među 3 najbolja natjecatelja u 1. HBL, ali ovom pobjedom Roberto Bartol zaostaje za samo 10 bodova. Marko Lišnić iako je pokazao vjerojatno najbolju formu u drugom dijelu sezone propuštanjem ovog turnira pao je peto mjesto.
Preostala su samo dva vrlo uzbudljiva Croatia Cupa do kraja sezone.

Na regionalnoj listi Sjever Tomislav Rahle uvjerljivo vodi i osigurao je prvo mjesto i prelazak u viši rang natjecanja. Borba za 2. mjesto vodi se između trojca Edin Redžić, Saša Kušter i Ivica Medunić koji su unutar 40 bodova. Ivica Medunić ima najviše šanse bez obzira na zaostatak jer se nalazi na četvrtom mjestu s tri neodigrana turnira ove sezone. Tin Petljak drži peto mjesto sa 110 bodova zaostatka, ali odmah iza njega s 20 bodova zaostatka je Ivan Samaržija. Dario Škorput s dobrim nastupom na ovom PH drži sedmu poziciju, dok prvu osmoricu zaključuje Zoran Husul sa samo 10 bodova zaostatka.

Na regionalnoj listi Jug Božo Propadalo čvrsto drži 1. mjesto sa 140 bodova prednosti pred Berislavom Šilićem. Obojica su ima jako dobar nastup na ovom PH i imaju dobru zalihu bodova pred Špiro Cokarićem i Igorom Škorićem koji dijele 3. mjesto. Tomislav Pilj je 5. sa 60 bodova zaostatka te 20 bodova prednosti ispred Vedrana Gracina. Jere Puljić je pobjedom na zadnjem regionalnom turniru zauzeo 7. mjesto ispred Marina Cokarića koji se nadao boljem nastupu na ovom PH.

Na regionalnoj listi Istok Saša Đukić treba samo nastup na posljednjem turniru kako bi osigurao 1. mjesto u ukupnom poretku. Krešimir Markanović i Darko Vidović se bore za drugu poziciju s 40 bodova razlike. Tomislav Cvitanušić je pobjedom na zadnjem regionalnom turniru najavio da ne namjerava samo promatrati, ali 190 bodova razlike možda je nedostižno. Slijede ga Vedran Vojvodić sa 280 bodova zaostatka te unutar samo 20 bodova između njih Dalibor Pipunić, Sven Markušev i Mario Uštar.

ŽDRIJEB | RANG-LISTA 1. HBL | RANG-LISTA 2. HBL SJEVER |
RANG-LISTA 2. HBL JUG | RANG-LISTA 2. HBL ISTOK

NAJAVA

Prvenstvo Hrvatske u disciplini Straight-pool u sezoni 2019. održati će se za vikend 5. i 6. listopada 2019. godine u prostorijama biljarskog kluba “8 Ball Sesvete”. Turnir započinje u subotu 5. listopada 2019. godine u 10:00 sati.
Pravo nastupa na turniru imaju svi licencirani natjecatelji HBS-a koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 2. listopada 2019. godine do 20:00 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Sve naknadne prijave neće se uvažavati. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.
Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 4. listopada 2019. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir. Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 4. listopada 2019. godine na stranici cuescore.com.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2019. sezonu.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

Pregled prijavljenih natjecatelja (41)

BK Shooters (4)
1. Tomislav Rahle
2. Marijan Rahle
3. Krunoslav Mišir
4. Tin Dalipi

BK Zeus (2)
1. Ivo Milin
2. Jordan Sobin

BK Zlatar (4)
1. Vladimir Škvorc
2. Tomislav Juriša
3. Saša Kušter
4. Ivan Samaržija

BK Olimp (2)
1. Tomislav Šušić
2. Božo Propadalo

BK Desetka (3)
1. Berislav Šilić
2. Marin Cokarić
3. Ante Šola

BK Cibalia (2)
1. Krešimir Markanović
2. Darko Vidović

SC The Nugget (1)
1. Stipan Dolić

BK Metropolis (11)
1. Zoran Husul
2. Marko Mijat
3. Goran Gluščić
4. Roberto Bartol
5. Michel Bartol
6. Željko Dozan
7. Ivan Prusac
8. Kristijan Draganić
9. Dario Škorput
10. Tin Petljak
11. Krešo Ceraj

BK Plan B (4)
1. Luka Kutleša
2. Ivan Lišnić
3. Borna Vukojević
4. Vedran Vunjak

BK 8 Ball Sesvete (4)
1. Florijan Marić
2. Zdenko Bokšić
3. Edin Redžić
4. Darko Šiljeg

BK Mr. Q (3)
1. Filip Bermanec
2. Ivica Medunić
3. Jure Šiško

BK Hustler Academy (1)
1. Ante Šustić