PRVENSTVO HRVATSKE – Disciplina Straight-pool

Plakati-HBS-face

POBJEDNIK ROBERTO BARTOL

17. i 18. listopada 2020. godine u biljarskom klubu “8 Ball Sesvete” održalo se Prvenstvo Hrvatske u disciplini Straight-pool. Na turniru je nastupilo 28 natjecatelja iz 10 klubova.

Pobjednik turnira je Roberto Bartol iz BK Metropolis koji je u finalu pobijedio Michela Bartola također iz BK Metropolis. Brončane medalje osvojili su Ante Šola iz BK Desetka te Marko Lišnić iz BK Plan B.

Na rang-listi prva trojica su zadržala svoje pozicije, Marko Lišnić i Filip Bermanec su još jednom zamjenili mjesta na 4. mjestu. Marko se usprkos jednom propuštenom turniru vratio u reprezentaciju.

U regiji Sjever Ivica Medunić (BSK Mosconi) je zadržao isti razmak ispred Tomislava Pilja (BK Metropolis), ovaj PH je ponovno pružio i direktni susret prve dvojice, Ivica Medunić je bio uspješniji ovog puta.
Nino Porić se dolaskom na turnir ponovno uključio u borbu za prva tri mjesta te smanjio zaostatak za trećeplasiranim Ronaldom Mijatovićom (BK 8 Ball Sesvete). Sa samo 20 bodova zaostatka za vrat mu pušu Mateo Majstorović (BSK Mosconi) i Ivan Samaržija (BK Metropolus).

U regiji Jug Igor Škorić (BK Olimp) i Berislav Šilić (BK Beretka) iskoristili su nedolazak Špiro Cokarića (BK Pink Panther) te preuzeli prvo tj. drugo mjesto. Šprio Cokarić je pao na treće mjesto, dok je na četvrto mjesto zasjeo Petar Škomrlj (BK Desetka).

U regiji Istok nema nikakvih promjena s obzirom da 2. HBL Istok nije imala svojih predstavnika na ovom PH.

ŽDRIJEB | RANG-LISTA 1. HBL | RANG-LISTA 2.HBL SJEVER | RANG-LISTA 2.HBL JUG | RANG-LISTA 2.HBL ISTOK

NAJAVA

Prvenstvo Hrvatske u disciplini Straight-pool u sezoni 2020. održati će se za vikend 17. i 18. listopada 2020. godine u prostorijama biljarskog kluba “8 Ball Sesvete”. Turnir započinje u subotu 17. listopada 2020. godine u 10:00 sati.
Pravo nastupa na turniru imaju svi licencirani natjecatelji HBS-a koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 14. listopada 2020. godine do 20:00 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.
Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 16. listopada 2020. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir. Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 16. listopada 2020. godine na stranici cuescore.com.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2020. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Za vrijeme natjecanja samo natjecatelji i organizatori smiju boraviti u prostoru za natjecanje.
Molimo sve sudionike da prije dolaska na sam događaj izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.
Prilikom dolaska na mjesto održavanja natjecanja obvezno je nošenje zaštitnih maski. Molimo sve sudionike da pripreme svoja vlastita dezinfekcijska sredstva te da drže preporučeni razmak od ostalih sudionika na natjecanju. Molimo predstavnike klubova neka pripreme svoju kemijsku olovku kako bi mogli ispuniti potrebne obrasce.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA (29)
BK Zlatar (1)
1. Vladimir Škvorc
BK Shooters (2)
1. Tomislav Rahle
2. Tin Dalipi
BK Hustler Academy (2)
1. Goran Gluščić
2. Tin Petljak
BK Metropolis (9)
1. Michel Bartol
2. Roberto Bartol
3. Željko Dozan
4. Zoran Husul
5. Borna Bevanda
6. Krešo Ceraj
7. Ivan Samaržija
8. Tomislav Pilj
9. Ivan Prusac
BSK Mosconi (3)
1. Jure Šiško
2. Ivica Medunić
3. Filip Bermanec
BK 8 Ball Sesvete (6)
1. Roman Božičević
2. Zdenko Bokšić
3. Edin Redžić
4. Tihomir Tolić
5. Igor Jurišić
6. Nino Porić
BK Beretka (1)
1. Berislav Šilić
BK Plan B (2)
1. Marko Lišnić
2. Borna Vukojević
BK Olimp (1)
1. Igor Škorić
BK Desetka (2)
1. Ante Šola
2. Petar Škomrlj