PRVENSTVO HRVATSKE – Disciplina 9-Ball

Plakati-HBS-face

POBJEDNIK ANTE ŠOLA

20. i 21. lipnja 2020. godine u biljarskom klubu “Metropolis” u Zagrebu održalo se Prvenstvo Hrvatske u disciplini 9-Ball. Na turniru je nastupilo 53 natjecatelja iz 10 klubova.

Pobjednik turnira je Ante Šola iz BK Desetka koji je u vrlo izjednačenom finalu pobijedio Roberto Bartola iz BK Metropolis. Brončane medalje osvojili su Michel Bartol iz BK Metropolis te Ivica Medunić iz BSK Mosconi. Ivica je loše započeo turnir izgubivši u prvom susretu turnira, ali je najavio povratak na staze slave nanizavši pobjede nad Berislavom Šilićem (prvoplasiranim u regiji Jug), Ivanom Galićem (juniorski prvak Europe), klupskim kolegom Filipom Bermancom (trećeplasirani prvoligaš) dok mu je finale izmaknulo za jednu partiju u “hill-hill” drami protiv Roberta Bartola.

Ante Šola se nakon dva odigrana turnira izjednačio na prvom mjestu s Robertom te obojica imaju po dva odigrana finala i jednu pobjedu. Jednako izjednačeni na trećem mjestu su Marko Lišnić iz BK Plan B i Filip Bermanec iz BSK Mosconi.

U regiji Sjever Ivica Medunić se izjednačio na prvom mjestu 2. HBL s Ninom Porićem, na Jugu Berislav Šilić siguran na prvom mjestu, dok je na Istoku Ivan Vicković zadržao poziciju na prvom mjestu iako je propustio Prvenstvo Hrvatske.

ŽDRIJEB TURNIRA

ŽDRIJEB

NAJAVA

Prvenstvo Hrvatske u disciplini 9-Ball u sezoni 2020. održati će se za vikend 20. i 21. lipnja 2020. godine u prostorijama biljarskog kluba “Metropolis”. Turnir započinje u subotu 20. lipnja 2020. godine u 9:00 sati.
Pravo nastupa na turniru imaju svi licencirani natjecatelji HBS-a koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 17. lipnja 2020. godine do 20:00 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Sve naknadne prijave neće se uvažavati. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.
Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 19. lipnja 2020. godine do 9:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir. Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 19. lipnja 2020. godine na stranici cuescore.com.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2020. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora, a sve će biti jasno naznačeno na ulazu u prostor za igru. Mole se svi igrači da postupaju u skladu s navedenim.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA (53):
BK Beretka (2)
1. Berislav Šilić
2. Duje Glavinić
BK Desetka (3)
1. Ante Šola
2. Petar Škomrlj
3. Zlatko Jakulj
BK Zlatar (4)
1. Ivan Samaržija
2. Robert Burić
3. Vladimir Škvorc
4. Tomislav Juriša
BK Shooters (3)
1. Tomislav Rahle
2. Tin Dalipi
3. Petar Barišić
BSK Mosconi (4)
1. Filip Bermanec
2. Krešo Ivan Kralj
3. Ivica Medunić
4. Mateo Majstorović
BK 8 Ball Sesvete (15)
1. Maro Marčinko
2. Stjepko Hunjet
3. Predrag Dešić
4. Igor Jurišić
5. Stipe Topić
6. Ivan Galić
7. Luka Galić
8. Roman Božičević
9. Nino Porić
10. Andrej Radovanović
11. Edin Redžić
12. Mario Gulić
13. Robert Gulić
14. Ronald Mijatović
15. Tomislav Herjavić
BK Metropolis (10)
1. Roberto Bartol
2. Michel Bartol
3. Željko Dozan
4. Krešo Ceraj
5.   Zoran Husul
6. Matija Verić
7. Borna Bevanda
8. Tomislav Pilj
9. Ivan Prusac
10. Goran Gluščić
BK Plan B (8)
1. Marko Lišnić
2. Ivan Lišnić
3. Saša Djukić
4. Sven Markušev
5. Gordan Farkaš
6. Ivan Grubišić
7. Matej Opačak
8. Borna Vukojević
BK Merit (3)
1. Dragan Mrvalj
2. Vinko Smolić
3. Boris Pranić
SC The Nugget (1)
1. Stipan Dolić