PRVENSTVO HRVATSKE – Disciplina 8-Ball

Plakati-HBS-face

POBJEDNIK MICHEL BARTOL

5. i 6. rujna 2020. godine u biljarskom klubu “Beretka” Split održalo se Prvenstvo Hrvatske u disciplini 8-Ball. Na turniru je nastupilo 30 natjecatelja iz 13 klubova.

Pobjednik turnira je Michel Bartol iz BK Metropolis koji je u finalu pobijedio Radoslava Knežića iz BK Pink Panther. Brončane medalje osvojili su Ante Šola iz BK Desetka te Tin Petljak iz BK Hustler Academy.

Na rang-listi 1. HBL Roberto Bartol drži prvo mjesto, Ante Šola je zadržao drugu poziciju, Michel Bartol i Filip Bermanec su iskoristili nedolazak Marko Lišnića te se pozicionirali na 3. i 4. mjestu.

U regiji Sjever nema promjena na prva tri mjesta, Ivica Medunić (BSK Mosconi), Tomislav Pilj (BK Metropolis) i Nino Porić (BK 8 Ball Sesvete) dijele prvo mjesto. Dobrom igrom na PH približio im se Ronald Mijatović iz BK 8 Ball Sesvete na četvrtom mjestu.

U regiji Jug je Špiro Cokarić iz BK Pink Panther preuzeo prvo mjesto dobrom igrom u posljednja dva turnira, prate ga Berislav Šilić (BK Beretka) i Igor Škorić (BK Olimp), na četvrtom mjestu je Mario Sopta iz BK Pink Panther.

U regiji Istok Gordan Farkaš preuzima prvo mjesto, prate ga Ivan Vicković, Matej Opačak, Sven Markušev i Ivan Grubišić, svi iz BK Plan B.

ŽDRIJEB | RANG-LISTA 1. HBL | RANG-LISTA 2. HBL SJEVER |
RANG-LISTA 2. HBL JUG | RANG-LISTA 2. HBL ISTOK

NAJAVA

Prvenstvo Hrvatske u disciplini 8-Ball u sezoni 2020. održati će se za vikend 5. i 6. rujna 2020. godine u prostorijama biljarskog kluba “Beretka” Split. Turnir započinje u subotu 5. rujna 2020. godine u 10:00 sati.
Pravo nastupa na turniru imaju svi licencirani natjecatelji HBS-a koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 2. rujna 2020. godine do 20:00 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Sve naknadne prijave neće se uvažavati. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.
Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 4. rujna 2020. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir. Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 4. rujna 2020. godine na stranici cuescore.com.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2020. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Za vrijeme natjecanja samo natjecatelji i organizatori smiju boraviti u prostoru za natjecanje.
Molimo sve sudionike da prije dolaska na sam događaj izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.
Prilikom dolaska na mjesto održavanja natjecanja obvezno je nošenje zaštitnih maski. Molimo sve sudionike da pripreme svoja vlastita dezinfekcijska sredstva te da drže preporučeni razmak od ostalih sudionika na natjecanju. Molimo predstavnike klubova neka pripreme svoju kemijsku olovku kako bi mogli ispuniti potrebne obrasce.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA (30)

BK Šibenik (2)
1. Mario Dražić
2. Petar Palić

BK Olimp (4)
1. Marin Cokarić
2. Božo Propadalo
3. Igor Škorić
4. Igor Žuljević

BK Pink Panther (3)
1. Rade Knežić
2. Špiro Cokarić
3. Mario Sopta

BK Hustler Academy (1)
1. Tin Petljak

BK Desetka (3)
1. Ante Šola
2. Petar Škomrlj
3. Frane Petričević

BK 8 Ball Sesvete (2)
1. Ronald Mijatović
2. Tomislav Herjavić

BK Metropolis (3)
1. Michel Bartol
2. Roberto Bartol
3. Željko Dozan

BK Zeus (2)
1. David Bašić
2. Hrvoje Hrgović

BSK Mosconi (2)
1. Mateo Majstorović
2. Filip Bermanec

BK Beretka (4)
1. Ivan Pervan
2. Dražen Šaškor
3. Malden Vukman
4. Duje Glavinić

BK Plan B (2)
1. Borna Vukojević
2. Gordan Farkaš

BK Merit (1)
1. Vedran Gracin

BK Sneaky Pete (1)
1. Marko Šola