PRVENSTVO HRVATSKE – Disciplina 10-BALL

Plakati-HBS-face

POBJEDNIK ROBERTO BARTOL

19. i 20. rujna 2020. godine u biljarskom sportskom klubu “Mosconi” Zagreb održalo se Prvenstvo Hrvatske u disciplini 10-Ball. Na turniru je nastupilo 43 natjecatelja iz 14 klubova.

Pobjednik turnira je Roberto Bartol iz BK Metropolis koji je u finalu pobijedio Michela Bartola također iz BK Metropolis. Brončane medalje osvojili su Ante Šola iz BK Desetka te Tin Petljak iz BK Hustler Academy.

Na rang-listi nema promjena u prvih 4 mjesta Roberto Bartol drži prvo mjesto, Ante Šola je drugi, Michel Bartol i Filip Bermanec na 3. i 4. mjestu.

U regiji Sjever Tomislav Pilj (BK Metropolis) je samostalno preuzeo prvu poziciju, drugo mjesto drži Ivica Medunić (BSK Mosconi),
Ronald Mijatović (BK 8 Ball Sesvete) ponovno dobrim rezultatom na PH preuzima treće mjesto. Mateo Majstorović (BSK Mosconi) je na četvrtom mjestu) iskoristivši nedolazak ranije prvoplasiranog Nino Porića (BK 8 Ball Sesvete).

U regiji Jug također nema velikih promjena, Špiro Cokarić (BK Pink Panther) dobrim igrama i dalje prvi, prate ga Berislav Šilić (BK Beretka) i Igor Škorić (BK Olimp), na četvrtom mjestu je Mario Sopta iz BK Pink Panther.

U regiji Istok Gordan Farkaš iako nije igrao ovaj PH zadržao prvo mjesto, na drugom mjestu je Ivan Grubišić koji je iskoristio nedolazak Ivana Vickovića na trećem mjestu. Tihomir Kohon sa samo dva odigrana turnira drži četvrtu poziciju na rang-listi.

ŽDRIJEB | RANG-LISTA 1. HBL | RANG-LISTA 2. HBL SJEVER |
RANG-LISTA 2. HBL JUG | RANG-LISTA 2. HBL ISTOK

NAJAVA

Prvenstvo Hrvatske u disciplini 10-Ball u sezoni 2020. održati će se za vikend 19. i 20. rujna 2020. godine u prostorijama biljarskog sportskog kluba “Mosconi” – klub “Pool Legends” Zagreb. Turnir započinje u subotu 19. rujna 2020. godine u 10:00 sati.
Pravo nastupa na turniru imaju svi licencirani natjecatelji HBS-a koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 16. rujna 2020. godine do 20:00 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju roka za prijavu svojih natjecatelja. Sve naknadne prijave neće se uvažavati. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.
Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 18. rujna 2020. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir. Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba.
Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 18. rujna 2020. godine na stranici cuescore.com.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2020. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora.
Molimo sve sudionike da prije dolaska na sam događaj izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.
Prilikom dolaska na mjesto održavanja natjecanja obvezno je nošenje zaštitnih maski. Molimo sve sudionike da pripreme svoja vlastita dezinfekcijska sredstva te da drže preporučeni razmak od ostalih sudionika na natjecanju. Molimo predstavnike klubova neka pripreme svoju kemijsku olovku kako bi mogli ispuniti potrebne obrasce.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA (43)

BK Zeus (1)
1. Ivo Milin
BK Zlatar (1)
1. Mario Petrović
BK Shooters (2)
1. Tomislav Rahle
2. Tin Dalipi
BK Desetka (2)
1. Ante Šola
2. Marin Milovčić
BK Beretka (2)
1. Berislav Šilić
2. Mladen Vukman
BK Hustler Academy (2)
1. Goran Gluščić
2. Tin Petljak
BK Mosconi (6)
1.Filip Bermanec
 2.Ivica Medunić
 3.Borna Brekalo
4.Luka Vlahov
5.Mateo Majstorović
6.Darko Šiljeg
SC The Nugget (1)
1. Stipan Dolić
BK Metropolis (10)
1. Matija Verić
2. Borna Bevanda
3. Zoran Husul
4. Michel Bartol
5. Roberto Bartol
6. Dario Škorput
7. Tomislav Pilj
8. Željko Dozan
9. Ivan Samaržija
10. Ivan Prusac
BK Cibalia (2)
1. Tihomir Kohon
2. Darko Vidović
BK 8 Ball Sesvete (6)
1. Ronald Mijatović
2. Roman Božićević
3. Edin Redžić
4. Andrej Radovanović
5. Antonio Knezović
6. Tihomir Tolić
BK Plan B (5)
1. Borna Vukojević
2. Ivan Grubišić
3. Ivan Lišnić
4. Marko Lišnić
5. Tomislav Cvitanušić
BK Olimp (1)
1. Igor Škorić
BK Pink Panther (2)
1. Radoslav Knežić
2. Špiro Cokarić