Edin Redžić (BK 8ball Sesvete) pobjednik je PH u disciplini 10-Ball. U finalu je bio bolji od klupskog kolege i juniorskog reprezentativca Maria Gulića rezultatom 8:5. Treće mjesto osvojili su Tomislav Rahle (BK Shooters) i Krešimir Vuković (BK Plan B). Na natjecanju je nastupilo 34 natjecatelja iz 7 klubova.

Pobjednik PH 10-Ball Edin Redžić
finalisti
polufinalisti PH 10-Ball

Ždrijeb

PH 10-Ball SEZONA 2022.

Prvenstvo Hrvatske u disciplini 10-Ball sezone 2022. održati će se za vikend 26. i 27. ožujka 2022. godine u prostorijama biljarskog kluba “Plan B” – Gundulićeva 5a – Osijek. Turnir započinje u subotu 26. ožujka 2022. godine u 10:00 sati.

Na turniru se mogu natjecati svi natjecatelji iz klubova koji imaju podmirenu godišnju članarinu HBS-a, koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 23. ožujka 2022. do 20:00 sati).

Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo kubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak, 25. ožujka 2022. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe sankcijama. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir.

Kotizacija za turnir iznosi 70,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba. Licenca za pojedinog natjecatelja iznosi 100,00 kn.

Ždrijeb turnira biti će objavljen u petak, 25. ožujka 2022. godine na stranici cuescore.com.

Na turniru se igra disciplina 10-Ball po dvostrukom knock out sustavu, na 8 dobijenih partija tj. 7 dobijenih partija na lijevoj strani ždrijeba. Nositelji se određuju prema broju prijavljenih natjecatelja, a na osnovu sportskog pravilnika.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2022. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Za vrijeme natjecanja samo natjecatelji i organizatori smiju boraviti u prostoru za natjecanje.
Molimo sve sudionike da prije dolaska na samo natjecanje izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.
Prilikom dolaska na mjesto održavanja natjecatelja obvezno je nošenje zaštitnih maski. Molimo sve sudionike da pripreme svoja vlastita dezinfekcijska sredstva te da drže preporučeni razmak od ostalih sudionika na natjecanju. Molimo predstavnike klubova neka pripreme svoju kemijsku olovku kako bi mogli ispuniti potrebne obrasce.

Natjecatelji moraju biti u sali 30 minuta prije planirane satnice za početak pojedinog susreta. Ukoliko se za to stvore uvjeti, susret može započeti i 30 minuta prije planirane satnice.
Sastanak predstavnika klubova i natjecatelja sa sucima te voditeljem turnira održati će se 20-ak minuta prije početka turnira. Molim predstavnike klubova neka informiraju svoje članove o smjernicama i uputama koje će voditelj turnira odrediti za pojedini turnir.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA – (35)

BK Zlatar (3)
1. Vladimir Škvorc
2. Tomislav Juriša
3. Saša Kušter

BK Metropolis (1)
1. Kristijan Draganić

BK 8 Ball Sesvete (3)
1. Mario Gulić
2. Robert Gulić
3. Edin Redžić

BK Shooters (2)
1. Tin Dalipi
2. Tomislav Rahle

BSK Mosocni (1)
1. Tin Petljak

BK Plan B (17)
1. Hrvoje Borovec
2. Vedran Vunjak
3. Nathan Foro
4. Nikša Petrović
5. Ivan Vicković
6. Ivan Lišnić
7. Sebastijan Križanić
8. Zvonko Pešo
9. Ivan Grubišić
10. Krešimir Vuković
11. Zoran Dmitrović
12. Sven Markušev
13. Nenad Havelka
14. Juraj Vojvodić
15. Marko Lišnić
16. Tomislav Cvitanušić
17. Vedran Vojvodić

BK Cibalia (8)
1. Krešimir Markanović
2. Bruno Ivković
3. Ivan Lončarić
4. Milan Bošković
5. Tihomir Kohon
6. Danijel Ozdanovac
7. Franjo Čanaki
8. Denis Božić