Pool – Završnica klupskog PH – sažetak

HBS-klupsko-final

Za vikend, 4-5. ožujka 2017, u prostorijama BK PlanB u Osijeku održana je završnica klupskog prvenstva Hrvatske. Kako je sezona 2016/2017 prišla kraju (ostala je samo borba za prvaka Hrvatske u devetci – BK Metropolis, 11-12. ožujka 2017.), nakon svih individualnih natjecanja, klupsko PH unijelo je svježinu i obnovljeni igrački motiv. Koliko svima znači naslov klupskog prvaka vidjelo se sa svih strana. Neki su uveli pojačanja, neki su vidno trenirali penale, a svi su pokazali posebnu dozu predanosti mečevima.

QF – subota 17h

Pobjednici regije Sjever (BK PlanB) i regije Jug (BK Zeus) direktno su se plasirali u nedjeljno polufinale, te mirno promatrali razvoj situacije. Četvrtfinalni dvoboji bili su: BK Desetka (J2) vs BK Metropolis (S3), te BK Mosconi (S2) – BK Merit (J3).

BK Mosconi: Ivica Putnik, Šandor Tot, Jure Šiško, Zoran Husul, Dmitry Skhorohodov
vs
BK Merit: Zvonko Tetec, Igor Škorić, Vedran Gracin, Zrinka Antonijević

Nakon prve izmjene rezultat je izjednačen. Putnik u straightu lako prolazi Gracina sa 100-15, dok u osmici Tetec pobjeđuje Šiška sa 8-5. U drugoj izmjeni Mosconi pobjeđuje u oba para, te dolazi nadomak prolaza u nedjeljno polufinale. U zadnjoj izmjeni Mosconijevo pojačanje Šandor Tot pobjeđuje Škorića 8-0, a Zrinka nadigrava mladog Dmitrya 9-2.
Ukupni rezultat: BK Mosconi 4 – 2 BK Merit

BK Desetka: Božo Primić, Pero Vrdoljak, Tomislav Šušić, Željan Radosavljević, Rade Knežić
vs
BK Metropolis: Ivan Prusac, Roberto Bartol, Michel Bartol, Robert Sudić

U prvoj izmjeni imali smo priliku gledati pojačanje Metropolisa u akciji. Dugo odsutni Robert “Bepo” Sudić uljepšao je završnicu klupskog prvenstva za sve prisutne. Već u prvom meču protiv Primića pokazuje da pauza nije ni malo utjecala na njegovu igru. U odličnom meču straighta Bepo uveseljava publiku vrhunskim potezima, te prolazi sa 100-39. Drugi meč prve izmjene odigrali su Michel Bartol i Pero Vrdoljak. Pero pokazuje više želje, bolje ulazi u meč i uzima rano vodstvo 3-0, pa 5-1. Do kraja Michel uspijeva pronaći igru, ali prekasno. Vrdoljak pobjeđuje sa 8-4. U parovima na devetci Sudić i R.Bartol igraju tijesan meč protiv Vrdoljaka i Primića. Iako Sudić i Bartol imaju bolju igru, Robertove pogreške drže par Desetke na životu sve do kraja meča. Na kraju Roberto dolazi do mirnoće, pogađa dva teška ubačaja i dovodi Metropolis u ukupno vodstvo 2-1. To ipak ne traje dugo jer drugi par Metropolisa M.Bartol/Prusac u meču desetke, na hillu gube 8-7 od para Šušić/Radosavljević, te je ukupni rezultat 2-2. U zadnjoj izmjeni Šušić bolje otvara meč protiv R.Bartola, ali nakon faula na razbijanju u još ranoj fazi meča Roberto preuzima potpunu kontrolu na stolu. Brzo prelazi u vodstvo i osvaja meč desetke sa 8-5. U meču devetke kapetan Metropolisa Ivan Prusac drži rezultatski priključak. Od sredine meča pretiče Knežićevu inerciju i dovodi meč do kraja pobjedom 9-6, te odvodi Metropolis u polufinale.
Ukupni rezultat: BK Metropolis 4 – 2 BK Desetka

SF  – nedjelja 10h

U oba polufinala najveće zadovoljstvo, pripalo je nepristranim gledateljima. Neizvjesnost oba meča dodatno je obogaćena pucanjem penala na obije strane.

BK Mosconi: Ivica Putnik, Šandor Tot, Jure Šiško, Zoran Husul, Dmitry Skhorohodov
vs
BK Zeus: Ivo Milin, Ante Šustić, Jordan Sobin, Ante Šola

Prva izmjena donosi rezultat 2-0 za Mosconi. Ivica dosta lagano prolazi Sobina u straightu sa 100-21, a sa druge strane Šiško bolje ulazi u meč osmice i pobjeđuje Šustića sa 8-4. Nakon druge izmjene rezultat je 3-1. Putnik/Tot sa 8-1 prolaze par Sobin/Šola, a na drugom stolu Šustić/Milin lako pobjeđuju par Šiško/Husul sa 9-2. U zadnjoj izmjeni Milin iznenađuje Tota sa čvrstom igrom i pobjeđuje sa 8-7. Ostalo je na Dmitryu da pokuša za Mosconi izbjeći penale. Iako uzima 5 partija Šola je jači, pobjeđuje sa 9-5, izjednačuje ukupni rezultat na 3-3 i osigurava izvođenje penala. Zeus pokazuje zavidnu vještinu i sa zabijenih 10 od 11 penala prolazi Mosconi rezultatom 10-8, te ulazi u finale.
Ukupni rezultat: BK Zeus 3(10) – 3(8) BK Mosconi

BK Metropolis: Ivan Prusac, Roberto Bartol, Michel Bartol, Robert Sudić
vs
BK PlanB: Vedran Vunjak, Marko Lišnić, Luka Kutleša, Borna Vukojević

Robert Sudić u prvoj izmjeni u straightu u tijesnom meču prolazi Lišnića sa 100-85, dok u osmici Vunjak bolje otvara protiv Prusca. Ivan uspijeva poništiti rano Vunjakovo vodstvo, ali se Vunjak stabilizira i pobjeđuje sa 8-4. U dobro kontroliranim mečevima oba para PlanaB uzimaju pobjedu. Lišnić/Vunjak – Prusac/M.Bartol 9-6, Kutleša/Vukojević – Sudić/R.Bartol 8-4. U zadnjoj izmjeni, znajući da više nema prostora za pogreške R.Bartol kroz sigurnu i preciznu igru pobjeđuje Kutlešu sa 8-3. S druge strane Vukojević vodi Michela do sredine meča. Michel ipak sustiže rezultat, nalazi jaču igru, pobjeđuje sa 9-5 i za Metropolis osigurava izvođenje penala. U tijesnoj borbi kroz penale Metropolis u dva navrata pod pritiskom poraza zabija. U zadnjem turnusu Vunjak promašuje penal i stavlja kapetana Prusca u priliku. Ivan suvereno zabija po pola rupe i odvodi Metropolis u finale.
Ukupni rezultat: BK Metropolis 3(10) – 3(9) BK PlanB

Finale – nedjelja 17h

BK Metropolis: Ivan Prusac, Roberto Bartol, Michel Bartol, Robert Sudić
vs
BK Zeus: Ivo Milin, Ante Šustić, Jordan Sobin, Ante Šola

Nijedna ekipa nije imala puno vremena za oporavak nakon neizvijesnih polufinala. Ostalo je saznati klupskog prvaka Hrvatske. U prvoj izmjeni Sudić uzima bod pobjedom u straightu protiv Sobina 100-64. Na 2-0 povećava čvrsti i sada dodatno motivirani kapetan Metropolisa. Prusac – Šustić 8-3. U drugoj izmjeni par M.Bartol/Prusac gubi od Sobina i Šole 9-4 i BK Zeus osigurava treću izmjenu. Drugi par R.Bartol/Sudić osvajaju bod protiv Šustića i Milina sa 8-3. U zadnjoj izmjeni dok je meč Milin – R.Bartol stojao na 7-7, M. Bartol pobjeđuje Šolu sa 9-6 i donosi Metropolisu pobjedonosni bod.
Ukupni rezultat: BK Metropolis 4 – 1 BK Zeus

BK Metropolis je klupski prvak Hrvatske u sezoni 2016/2017

Čestitamo BK Metropolisu, a i svim igračima pojedinačno na obrani naslova!

Pozdravljamo ovom prilikom sve sudionike završnice klupskog prvenstva Hrvatske. Bilo je lijepo ponovo vidjeti one koji su bili odsutni poput Pere i Bepa, i nadamo se da ćemo ih imati priliku vidjeti po još koji put. Sezona je na samom kraju, ostala je još kruna sezone – odluka o prvaku Hrvatske u disciplini 9ball (BK Metropolis, 11-12.03.2017.).

Do skorog pisanja!