Pool – Završnica klupskog PH – najava

HBS-klupsko-zavrsnica

ZAVRŠNICA KLUPSKOG PRVENSTVA HRVATSKE

04.-05.03.2017. @ BK “Plan B” Osijek

Discipline:
Prvi krug: pojedinačno Straight pool i 8-ball
Drugi krug: parovi 9-ball i 10-ball
Treći krug: pojedinačno 9-ball i 10-ball

Raspored:
Četvrtfinale – subota u 17h
Polufinale – nedjelja u 10h
Finale – nedjelja u 17h

Ždrijeb i propozicije:
Završnica prvenstva Hrvatske sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala. U četvrtfinalnom meču susresti će se ekipe Sjever-2 i Jug-3 (S2-J3), te Jug-2 i Sjever-3 (J2-S3). Pobjednik susreta Sjever-2 i Jug-3 u polufinalnom susretu se sastaje sa Jug-1(J1). Pobjednik susreta Jug-2 i Sjever-3 u polufinalnom susretu se sastaje sa Sjever-1(S1). Pobjednik mini lige završnice prvenstva Hrvatke je klupski prvak države.
U „Play off-u“ u slučaju izjednačenog rezultata igrat će se peti meč koji se sastoji od pucanja penala, u kojem sudjeluju po 4 igrača iz svakog tima, na slijedeći način; Svaki tim određuje jednog natjecatelja za bliženje (pobjednik bliženja ima pravo izbora tko će prvi pucati), nakon bliženja bijela kugla postavlja se na Head spot, a crna kugla se postavlja na Foot spot.
1. Svaki natjecatelj iz oba tima ima pravo na jedan udarac po krugu –(ukupno 8 udaraca). Igraju se 3 kruga.
2. Svaki krug mora biti do kraja završen, ukoliko po završetku drugog kruga jedan od timova ne može nadoknaditi razliku određuje se pobjednik.
3. Ukoliko je nakon 3 kruga po 8 udaraca (4 po timu) rezultat izjednačen prelazi se na ispadanje.
4. U poslijednjem krugu, prvi natjecatelj koji napravi prednost za svoj tim ostvaruje pobjedu za svoj tim, s time da oba tima moraju imati jednak broj udaraca.

Molimo igrače da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru.