Pool – PH 9ball – osvaja Tomislav Šušić

PH9ball2018

Prvak Hrvatske u disciplini 9-ball – Tomislav Šušić (BK Hustler Academy) !!!

Tijekom vikenda (5. i 6. svibnja 2018. godine) u BK “Road Runners” Sinj održalo se četvrto Prvenstvo Hrvatske u sezoni 2017/18 – disciplina 9-ball. Ovaj turnir zatvorio je ciklus kojim se bira reprezentacija za nastup na Europskom prvenstvu. Nastupe u Veldhovenu u Nizozemskoj izborili su Tomislav Šušić (BK Hustler Academy), Michel Bartol (BK Metropolis), Roberto Bartol (BK Metropolis) i Ante Šola (BK Zeus).

Tomislav Šušić najveći test na turniru doživio je već u prvom kolu. U veliko rano vodstvo odlazi Zoran Dmitrović (BK PlanB). Tomislav ipak ne gubi glavu i strpljivo se vraća u meč, a odluka o pobjedniku dolazi tek u zadnjoj partiji. Nakon ovog trillera Tomo pojačava svoju igru i odlazi do najvišeg postolja. Michel Bartol u W2 rundi na žilet prolazi Jordana Sobina, kojeg umjesto sebe šalje na lijevu stranu ždrijeba. Sam u repassage odlazi nakon poraza od Marka Lišnića. Michel se ipak uspjeva održati u turniru do samog kraja, gdje ga u finalnom meču zaustvalja Šušić rezultatom 9:3. Ronald Mijatović (BK Cibalia) pokazao je izvrsnu formu i povratak u sam vrh hrvatskog biljara. Jedina zagonetka koju Roni nije uspio riješiti je Michel Bartol. Njihov prvi okršaj u drugom kolu turnira odlazi uvjerljivo na Michelovu stranu (9:1). Roni se vraća kroz repassage i ulazi u polufinale i drugi okršaj s Michelom. Ovaj puta Mijatović je konkretniji, ali i dalje radi velik broj neprisiljenih grešaka što Michel koristi i prolazi u finale (9:6). Skok u formi pokazao je i Borna Vukojević (BK PlanB) kojem je nedjeljno polufinale ujedno i najbolji rezultat sezone. Borna je u četvrtfinalu protiv Marka Lišnića (BK PlanB) odigrao vjerovatno najteži meč karijere. U danom momentu Marko se bori za mjesto u reprezentaciji. U teškom meču promašuje zadnju kuglu za vodstvo 7:6. Borna ne odstupa od pružanja svoje najbolje igre, pa svom klupskom kolegi nanosi poraz (9:7) i gasi Markove nade za odlazak u Nizozemsku. Čestitke Borni na osjećaju za fair-play. Pravi primjer očuvanja čistih moralno-etčkih normi koje su temelj ljudskog sportskog izričaja i visoko postavljena letvica za sve ostale.

Natjecanje je obogatio i posjet Kristine Križanac, gradonačelnice Sinja. U lijepoj atmosferi novootvorenog biljarskog kluba “Road Runners” gradonačelnica je najboljima uručila pehare. Ovim putem zahvaljujemo se za pokazani interes u naš sport i nadamo se u skoro vrijeme ponovo HBS karavanu parkirati u Sinju.

Čestitamo reprezentativcima!!! Posebne čestitke prvaku Hrvatske u disciplinama desetka, a sada i devetka, Tomislavu Šušiću!

U nastavku pogledajte:

Rang-lista
Rang-lista (bez najslabijeg rezultata)

Rezultati – cuescore

 

Prijave

Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Na turniru se mogu natjecati svi licencirani natjecatelji HBS-a koji su ostvarili pravo nastupa na natjecanjima kategorije Prvenstvo Hrvatske. Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu, crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 2. svibnja 2018. do 24 sata). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja, godinu rođenja, klub za koji natjecatelj nastupa.

Nakon roka za prijavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen najkasnije u četvrtak u jutarnjim satima, svi zainteresirani mogu pristupiti ždrijebu turnira (za detalje je potrebno kontaktirati voditelja turnira). Kotizacija za turnir iznosi 200,00 kn. Uplata kotizacije moguća je gotovinom prije početka turnira.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja. Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu. U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Nepravovremeno odjavljeni natjecatelji ne dobivaju bodove za taj turnir.

Obveze:

Molimo sve igrače da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite se na službeni e-mail saveza. Podsjećamo sve predstavnike klubova da svi prijavljeni igrači moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo igrače da 30 minuta prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo igrače da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).