Pool – 2.HBL Sjever i Jug – 4. turnir – Rezultati

Plakat2hbl4

Nakon burnog vikenda za plavim platnom dobili smo pobjednike 4. turnira 2.HBL za regije Sjever i Jug. U Zagrebu Ivica Medunić (BK MrQ) odnosi zlatnu medalju. Vidjelo se kroz cijeli turnir da je Ivica u dobroj formi. Jedini mu je ozbiljno zaprijetio Tin Petljak (BK 8ball) u četvrtfinalu u kojem je Ivica tek u zadnjoj partiji osigurao pobjedu. Svima, a posbno ekipi BK Metropolisa, bilo je veliko zadovoljstvo nakon dugo vremena na finalnom stolu vidjeti Daria Škorputa (BK Metropolis). Medunić bolje otvara meč i odlazi u rano vodstvo, ali Škorput ne odustaje nego od sebe traži najbolju igru. Ipak, vidljivo je da se Dario do finala puno više potrošio i sve teže parira Ivici. Medunić igra čvrsto, ne ulazi u nepotrebne rizike, do samog kraja kontrolira razvoj meča i upisuje pobjedu 9:5.

U Splitu Radoslav Knežić (BK Desetka) drugi put zaredom osvaja regiju Jug. Rade je imao dugačak put do zadnjeg meča turnira. Po desnoj strani dolazi do WQ runde gdje ga u lijevu stranu turnira šalje klupski kolega Tomislav Pilj. U kvalifikacijama sa lijeve strane Radoslav si ne dozvoljava opuštenost pa sa 8:0 prolazi Tomislava Ljulja (BK Zeus). U finalu ga čeka i najveći test na turniru, a pitanja postavlja Igor Škorić (BK Merit). Tek u zadnjem slaganju Radoslav polaže ispit – ocjena 9:8 za Knežića.

Čestitke pobjednicima!!!

Također veliki aplauz zaslužuju i srebrni Dario Škorput i Igor Škorić; a i brončani Ivo Milin (BK Zeus) i Berislav Šilić (BK Desetka) na jugu, te Kristijan Draganić (BK Metropolis) i Maro Marčinko (BK 8ball) na sjeveru. Svaka čast na visokim rezultatima i jakoj igri!

U nastavku možete pogledati detalje oba turnira – rezultati – sjeverjug, a i novo stanje na rang listama sjeverjug.

Do slijedećeg turnira sportski pozdrav!

4. turnir 2. HBL u sezoni 2017/18. za regije SJEVER i JUG održati će se za vikend 24. i 25. veljače 2018. godine u prostorijama BK “Metropolis” u Zagrebu (regija Sjever) i BK “Desetka” u Splitu (regija Jug). Turnir započinje u subotu ujutro, a satnica će se znati nakon izvlačenja ždrijeba. Na turniru će se igrati disciplina devetka (9-ball) – visoko slaganje (devetka na točku).

Pravo nastupa na turniru imaju svi natjecatelji koji se ne natječu u 1. HBL, te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu sjever@biljar.hr za regiju Sjever i jug@biljar.hr za regiju Jug (zadnji rok za prijavu je četvrtak 22. veljače 2018. do 20:00 sati). Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja, godinu rođenja, klub za koji natjecatelj nastupa, naziv i kategoriju natjecanja.
Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 23. veljače 2018. do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu, a u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Nepravovremeno odjavljeni natjecatelji ne dobivaju bodove za taj turnir. Uplata kotizacije moguća je gotovinom prije početka turnira.

Ždrijeb turnira biti će obavljen u petak do 16:00 sati, a objavit će se na web stranicama Saveza isti dan u večernjim satima.

Obveze:
Molimo sve igrače da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite se na službeni e-mail saveza. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni igrači moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo igrače da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo igrače da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2017/18. sezonu.

Napomena: 4. turnir 2.HBL regije Istok održat će se 10.-11. ožujka 2018.