Pool – 1. Liga – IV. Croatia Cup – Sažetak

cc4. rezultati 1liga

3. Croatia Cup odigran je u prostorijama BK Desetka, Doverska 11, Split 03. i 04. prosinca 2016. godine.

Prvi dan je kao i obično bio rezerviran za selekciju do zadnjih osam. Unatoč osiromašenom sastavu što u prijevodu znači barem cijelo jedno kolo za odigati manje, status favorita nisu obranili jedino četvri, sedmi i osmi nositelj.

Dan I.

Vunjak izgleda nije imao šanse protiv mladog Lončareka (8Ball), meč je završio 8:4, Tetec (Desetka) je dobio klasičnu bitku dvojce “Titana” te s 8:7 prošao Dozana (Metropolis), a Kralj (Mr.Q) je ozbiljno shvatio svoje prvoligaške obveze i poslao Škvorca (Zlatar) s 8:3 put repasaža. Od prve runde, odnosno W1 kola, a govorimo o kolu koje je nositeljima donijelo “rane” mečeve, za izdvojiti je Jurišin (Zlatar) Advent u Splitu i Sobinovu (Zeus) optiku. Niti jedna taktika nije uspjela jer je Bartol (Metrololis), jedan jedini na ovom turniru, samo jednu partiju prepustio Juriši (Zlatar) pri rezultatu 6:0 dok je Sobin (Zeus) izvukao dvije protiv prvog nositelja Šušića (Desetka).

Na brzinu ćemo preskočiti prvo kolo repasaža i nastaviti s mačevima za ulazak u “zadnjih osam”. Kralj (Mr.Q) – Šušić (Desetka) 8:4, Šušić (Desetka) je navodno poveo ali što se dalje dogodilo samo on zna. Šustić (Desetka) je unatoč laganoj prehladi ispirio Lončareka (8Ball) s 8:5. Lišnić (PlanB) – Vukojević 6:8. Što reći nego bravo Borna! Prvi put na ovoj razini ako se ne varam, od onog meča u Ljubljani je prošlo vremena, ali to je izgleda iza tebe… Za kraj ove runde, koja se kao i cijeli turnir igrala na četiri stola, Bartol (Metropolis) je brzo i efikasno pobijedio Teteca (Desetka) s 8:2.

Eto nas i do prve runde gubitničke strane ždrijeba. Šola (Zeus) i Milin (Zeus) su se nadigravali na način da je Milin poveo 7:3, Šola je uzvratio do 7:6, izgubio moment i ostalo je povijest. Sobin je “uhvatio” stol i Škvorcu prepustio dvije partije, Juriša je istim rezultatom kao i Škvorc (Zlatar) nastavio Adventsko raspoloženje. U prijevodu 8:2 za Dozana (Metropolis). Rahle (Shooters) je svoj nastup na IV. Croatia Cupu završio porazom 8:3, Vunjak (PlanB) je bio raspoloženiji. Borba za ulazak s lijeve strane nam je donijela prolazak Lončareka protiv Dozana i Milina protiv sad već trećeg nositelja Šušića. Zadnja dvojca među “zadnjih osam” dolaze iz Slavonije, Lišnić i Vunjak. Vunjak – Tetec 8:6, Lišnić – Sobin 8:2.

Dan II.

Četvrtfinalni parovi, nedjelja točno u podne. Kralj (Mr.Q) – Vunjak (PlanB), 10:6. Vunjak je vodio 6:4 i …. “ugasio sam se” – kaže Vunjak. Kralj nadomak da osigura prvoligaški status. Šustić i Lišnić, sve je izgleda bilo totalno drugačije od prvog dana za Šustića (Zeus), što je Lišnića lansiralo u polufinale rezultatom 10:5. Mečevi Vukojević (PlanB) – Lončarek (8Ball) te Milin (Zeus) – Bartol (Metropolis) su bili sličnog tempa. Odjednom 6:0 vode i Vukojević i Bartol, lagani uzvrat nakon neprisiljenih grešaka, ali samo kratko. Vukojević prolazi s 10:4, a Roberto s 10:5.

 

U polufinalu je Roberto (Metrololis) Borni (PlanB) napravio isto što i Milinu (Zeus). Vukojević unatoč porazu 10:4 osvaja treće mjesto na IV. Croati Cupu, a istim plasmanom se morao zadovoljiti i Kralj (Mr.Q). Unatoč dobrom otvaranju meča i tijesnoj bitci, sredinom meča Kralj promašuje desetku za dva razlike i počinje preokret. Lišnić je nakon toga iskoristio svoje prilike, i više od toga, te ušao u finale rezultatom 10:6. Finale Roberto Bartol – Marko Lišnić. Rezultat 10:8, Lišnić osvaja. Marko vidno presretan, Roberto vidno nezadovoljan. Svaki iz svog razloga, a sve više od toga je nepotrebno. Meč je u početnoj fazi kontrolirao Bartol, Lišnić je dobrom igrom došao do rezultata 6:4 kada se Robero opet budi i sa četiri uzastopne partije dolazi do vodstva 8:6. Bartol nije zadržao mirnoću na kraju meča te Marko Lišnić, istim receptom sa četiri uzastopne partije, osvaja IV. Croatia Cup.

Da rezmiramo situaciju prije zadnjeg turnira sezone. Gledatelji i ljubitelji biljara će ovdije najbolje proći jer se odlučuje o svemu. Borbe se vode sa obije strane tablice, jedino što je sigurno je mjesto Roberta Bartola u reprezentaciji i da je Ivica Medunić ispao iz 1. HBL. Zadnja postaja je u Zagrebu, V. Croatia Cup u sezoni će nam otkriti imena reprezentativaca. Podsjećamo da prva tri plasirana na kraju sezone imaju osiguran odlazak na Europsko prvenstvo 2017. godine u Albufeiri (Portugal) a četvrti i peti ovisno o mogućnostima. Također donji dio tablice nudi žestoku borbu za zbjegavanje ispadanja i dodatnih kvalifikacija za ostanak. U svakom slučaju prosudite sami ali prije zadnjeg turnira čini se da od 24 igrača jedino Roberto Bartol, Tomislav Rahle, Domagoj Lončarek i Ivica Medunić imaju sigurnu poziciju.