Pool – 1. Liga – III. Croatia Cup

plakati 3cc

III. Croatia Cup odigrati će se za vikend 19. i 20. studenog 2016. godine u organizaciji HBS-a.

Domaćin i suorganizator natjecanja je BK “8Ball”, Sesvete.

Na turniru će se igrati disciplina Osmica.

Ždrijeb

Croatia Cup-u sezoni se održava pet turnira pod nazivom Croatia Cup. Nakon svakog Croatia Cup-a izrađuje se nova rang lista prema bodovanju. Bodovi sa Croatia Cup-a zbrajaju se u jednu jedinstvenu rang listu. Na Croatia Cup-u sudjeluje maksimalno 24 natjecatelja.

Prijava:
Pravo nastupa – mogu nastupiti svi licencirani natjecatelji HBS-a, koji su u prethodnoj sezoni zauzeli prva 24 mjesta na jedinstvenoj rang listi – Cro tour (Prvi turnir preuzima poredak od prošle sezone).(vidi točke 11.5.) Natjecatelji koji odbiju sudjelovati u sezonu u kvalificiranom rangu nastupa nemajupravo nastupa u tekućoj sezoni niti u jednom rangu natjecanja.

Prijava se vrši putem e-maila na: crotour@biljar.hr

Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu, crotour@biljar.hr (kod slanja email-a uključite opciju “Reading conformation” kako bi dobili potvrdu primitka Vašeg emaila) u roku naznačenom u propozicijama (krajnji rok dva dana prije natjecanja).

Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja, godinu rođenja, klub za koji natjecatelj nastupa, naziv i kategoriju natjecanja te dan dolaska natjecatelja (petak ili subota, kako bi mogli orgnizirati natjecanje što efektivnije).

Krajnji rok za prijavu je srijeda do 24h. Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24h prije početka natjecanja. Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu ili službeni zapisnik; u protivnom podliježe kazni.

Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Nepravovremeno odjavljeni natjecatelji ne dobivaju bodove za taj turnir.

Ždrijeb:
Nositelji su osam prvoplasiranih sa rang liste a postavljaju se u ždrijeb prema poziciji na ranglisti. Ždrijeb turnira je 24/8. Svi Croatia Cup-ovi se igraju po dvostrukom knock out sustavu do četvrt finala sa naizmjeničnim break-om. U sezoni se održava pet turnira, od kojih 2 turnira u disciplini “9ball”, te po jedan turnir u disciplinama “8-bal”“, “10ball” i “Straight pool” .

Ždrijeb turnira biti će objavljen u četvrtak do 20h.

Obveze:
Molimo sve igrače da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite se na službeni email saveza. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni igrači moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru.

Molimo igrače da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo igrače da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru.

Kako je krenula nova biljarska sezona a obzirom da su uvedene promjene u sustav natjecanja, sukladno tome molimo sve one koje se tiče da pročitaju Sportski i Registracijski pravilnik, kao i ostale dokumente potrebne za registraciju kluba i igrača za predstojeću 2016/2017 sezonu. Kalendar pool natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji će objavljen je na web stranicama Saveza (www.biljar.hr) pod rubrikom kalendar.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza ( hbs@biljar.hr).