Pool – 1. Liga – III. Croatia Cup – sažetak

1.3.rezultati

3.Cro Cup 2016/2017

Tomislav “Pajdo” Šušić ponovno na vrhu nakon skoro tri godine.

Proteklog vikenda odigran je treći Cro Cup u sezoni 2016/2017. Domaćin turnira bio je BK “8” Ball iz Sesveta. Dvadeset i četiri najbolja hrvatska igrača biljara došli su do polovice sezone odigravši treći od pet turnira prestižnog natjecanja Cro Cup. Sada se već osjeća i nervoza među igračima, shema 3 x 3 je počela djelovati. Naime, na kraju sezone, prva tri natjecatelja s tablice su članovi reprezentacije koja ide na Europsko prvenstvo u Portugal u 3. mjesecu 2017. godine, zadnja tri natjecatelja ispadaju direktno u Drugu ligu dok još trojica idu u kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi….. Za svakog ponešto.

Prvo kolo turnira bez nekih većih iznenađenja. Možda bi Tomislav Juriša (BK Zlatar) bolje prošao u susretu protiv Ivice Medunića (BK Mr.Q) da nije krenuo u susret sa rezultatom 0-2 zbog kašnjenja. Kašnjenje i start od 0-1 nije smetalo Filipu Bermancu (SC Pot) protiv Zvonka Teteca (BK Merit) kojeg pobjeđuje glatko s 8-4 i pali prve crvene lampice na turniru i usmjerava poglede u svom smjeru. Tetec, iako van forme nije lagan protivnik….. Derbi juniora na turniru odnio je Ante Šola iz BK Zeus protiv kolege iz juniorske reprezentacije, Domagoja Lončareka, člana domaćeg BK 8 Ball-a pobjedivši 8-6. Zanimljiv susret odigrali su i Ante Šustić (BK Zeus) protiv Tomislava Suhaneka (BK Metropolis). Iako je Šustić vodio rezultatom 5-1 i 6-2, Suhanek se nije predavao te je dobrom igrom uspio doći u egal na 6-6 pa na 7-7. Međutim, nije imao snage za više i iskusni Šustić ipak prolazi dalje pobjedom 8-7. Winner strana ždrijeba dala je vrlo zanimljiv susret 2. kola između Ivice Putnika (BK Mosconi) i imenjaka te starog poznanika Ivice Medunića. Derbi starog kova, pravi užitak za gledanje. Medo vodi od samog početka i igra vrlo dobro, pri vodstvu 6-4 griješi što Putnika vraća u igru. I tako do samog kraja, Medo vodi igru i nekako se čini bolji, precizniji, ima više želje za pobjedu od Putnika međutim opet griješi pri vodstvu 7-6 što Putnik lagano završava za hill-hill… Medo na brejku u zadnjoj partiji, ali ništa ne ulazi, stol otvoren što Putnik sa smješkom iskorištava i pobjeđuje 8-7. Bermanec isto igra u vrlo dobroj formi i u vrlo neizvjesnom susretu protiv favorita Tomislava Šušića (BK Desetka) pri rezultatu 7-7 razbija i završva iz štapa za direktan ulaz u četvrfinale dok se “Pajdo” Šušić mora potruditi kroz repasaž da bi osigurao svoj plasman u četvrtfinale.

I to se mora dobro potruditi jer protivnik Šušića u repasažu je Vedran Vunjak (Plan B Osijek), kolega iz reprezentacije koji je dobru formu pokazao u ranijem susretu izbacivši s turnira Medunića sigurnom pobjedom 8-4. Susret težak, ulozi su veliki, samo pobjednik nastupa u nedelju. Pri rezultatu 7-6 za Šušića, Vunjak ima nesretan “kick” na kugli što “Pajdo” iskorištava i pobjedom osigurava nedeljni nastup. Četvrfinale su još osigurali: Božo Primić (BK Desetka) koji je u zadnjem kolu repasaža izbacio s turnira Krešu Kralja (BK Mr.Q), Michel Bartol (BK Metropolis) pobjedivši Antu Morića (BK “8” Ball) u neizvjesnom susretu s 8-6 te Ante Šustić pobjedom protiv klupskog kolege Jordana Sobina (oba BK Zeus).

U nedjelju, četvrtfinale se igralo na 10 dobivenih partija. Ivica Putnik igra vrlo dobro protiv Ante Šustića te uvjerljivom pobjedom 10-4 osigurava prolaz u polufinale turnira i minimalno brončano odličje. Tomislav “Pajdo” Šušić kreće u svoju nedeljnu renesansu i radi malo iznenađenje glatko pobjedivši Marka “Pljugu” Lišnića (Plan B rezultatom 10-4. Pljuga sigurno nije naučio na poraze 10-4 i otud izraz “malo iznenađenje” u opisu susreta. Pajdo je odigrao vrlo dobro i Lišniću nije davao nikakve šanse za pobjedu. Filip Bermanec pobjeđuje favorita Michela Bartola rezultatom 10-7 i osigurava svoje prvo odličje sezone. Vrlo dobra igra Bermaneca kroz cijeli turnir… i treba se dodati napokon. Veseli povratak Bermanca u formu i nadamo se da će tako i ostati jer on sigurno ima još puni potencijal za napredak.
Polufinalni susreti donijeli su okršaj Ivice Putnika protiv Tomislava Šušića te Roberta Bartola protiv Filipa Bermanca. Odlična igra Šušića i Bartola nije davala šanse Putniku i Bermancu. Iako vrlo dobri, nisu uspjeli parirati igri bez greške Šušića i Bartola pa su se na kraju morali zadovoljiti brončanim odličjem.
Finale odigrano u run & gun ritmu. Tomislav “Pajdo” Šušić igra ko navijen, bez promašene kugle do rezultata 7-4, sigurno pobjeđuje rezultatom 10-6 i nakon skoro tri duge godine osvaja ponovno Cro Cup…..Vrhunski performans Šušića u nedelju…..Čestitamo!!!

Pogledajte ukupan ždrijeb turnira.

Trenutno stanje na tablici pokazuje Putnika kao vodećeg uz Šušića i R. Bartola koji su malo odmakli konkurenciji za reprezentaciju: Lišniću, M. Bartolu i bit će vrlo zanimljivo u naredna dva turnira do kraja sezone. Također, na dnu tablice slijedi grčevita borba za ostanak u 1. ligi gdje se bore renomirana imena poput Medunića, Kralja, Milina, Sobina….

To je to…..za kraj zahvala klubu domaćinu, BK “8” Ball iz Sesveta koji su bili dobri domaćini kao i uvijek. Hvala i igračima koji su bili standardno profesionalni i korektni……

I već za dva vikenda nam slijedi 4. turnir koji će se održati u BK Desetka Split, i tu će se već sigurno rasplesti puno toga prije samog kraja sezone i sigurno će neki već biti tužni dok će neki biti u slavlju…..

Sportski pozdrav od vašeg omiljenog voditelja.