Pool – 1. Liga – II. Croatia Cup – sažetak

1-2-rezultati

CRO CUP karavana je proteklog vikenda (24-25.09.) zapela u prostorijama biljarskog kluba Zeus iz Kaštela. Bio je to drugi turnir sezone, a igrala se disciplina straight pool. Prvoligaši, tj. 24 najbolja hrvatska biljarista, odigrali su vrlo zahtjevan turnir, race to 100, KO to 125.

Već prvog dana pokazalo se da će to biti „tour de force“ i da će samo oni najspremniji moći konkurirati za najviša postolja na turniru. U prvom kolu turnira nije bilo nekih većih iznenađenja, možda da izdvojimo pobjedu Ivana Prusca, člana BK Metropolis nad nekadašnjim reprezentativcem Hrvatske Božom Primićem iz BK Desetke, zatim dosta glatka pobjeda Jordana Sobina iz domaćeg BK Zeus nad mladim Filipom Bermancem iz SC Pot, te vrlo dobrom igrom Zvonka Teteca iz BK Merit protiv juniorskog reprezentativca Ante Šole iz BK Zeusa. Već u drugom kolu turnira, kada su se i nositelji priključili dogodilo se prvo veće iznenađenje turnira kada je Ivo Milin, član BK Zeus pobijedio favorita Roberta Bartola (BK Metropolis) u pravom trileru sa 100 :98 te mladog Bartola poslao u repasaž. Treće kolo i borbu za ulazak u “nedelju” tj. zadnjh 8 donijelo nam je tri glatke pobjede: Ivice Putnika iz BK Mosconi protiv Ante Šustića iz BK Zeus, Marka Lišnića nad klupskim kolegom Vedranom Vunjkom, oba iz osječkog Plana B te Tomislava Šušića iz BK Desetke nad Tomislavom Rahlom iz BK Shooters. Tomislav “Pajdo” Šušić ja nakon neizvjesne borbe u samom startu meča, jednu safe izmjenu okrenuo u svoju korist i ubacio kuglu koja je jedva izvirila ….. pa je pomislio šta nebi još koju ubacio…i tako 86 puta zaredom je Tomo mislio što nebi još i ovu ubacio dok mu semafor nije pokazao da je meč završen. Tako je naš Tomo već prvog dana bacio rukavicu ostalima sa serijom od 86 poena u nizu….impresivno, nema što. Ivo Milin si je isto tako pomislio kako nebi bilo loše napraviti još jedno iznenađenje pa je nakon Roberta, pobijedio i starijeg brata, Michela Bartola (BK Metropolis) te se plasirao u nedeljno četvrfinale. Lijeva strana ždrijeba nam je donijela tri pokušaja za svakog igrača da se dokopaju nedelje i nastupa u četvrfinalu. Iznenađenje je svakako ispadanje već u ranoj fazi turnira za Božu Primića koji nije navikao na takav tretman, te mladog Borne Vukojevića iz Plana B koji je svoju lošiju predstavu opravdao problemima na faksu. Na kraju dana s lijeve strane ždrijeba, nedelju su zaslužili braća Bartol, Vunjak te stari morski vuk, pomorac Ante Šustić, član BK Zeus koji je svoju ljetnu navigaciju završio u subotu rano ujutro te se priključio turniru direktno s broda. Iako bez treninga, očigledno je predsezonski trening s novim trenerom pomogao Šustiću te će sigurno u nastavku sezone uz naporan rad bit sve teži i teži protivnk za svakoga.

Nedelja je krenula četvrtfinalom, race to 125…dugi setovi, jaki protivnici, a za ukupnu pobjedu na turniru treba pobijediti u tri susreta. Odmah u startu treba spomenuti Ivicu Putnika, iako je imao problema s očima što je vidlivo iz fotografija s turnira. Ivici je proradio dišpet zbog Tomine serije od 86 dan ranije te je serijom od čak 90 poena u nizu pobijedio Michela Bartola i postavio rekord turnira. Ante Šustić i Ivo Milin nisu uspjeli prikazati dobru igru iz prethodnog dana, izgubili su protiv dua iz Plana B, Lišnića i Vunjka. I tu su bili prvi pokazatelji kako samo najspremniji mogu računat na visoki plasman. U polufinale turnira je prošao i mladi Roberto Bartol u odličnom meču protiv Tomislava Šušića, meč je bio vrlo napet, pun preokreta i vrlo dobrih udaraca… po skromnom mišljenju vašeg novinara to je bio meč turnira. Polufinale je donijelo glatke pobjede Ivice Putnika i Roberta Bartola nad osječkim dvojcem Vedranom Vunjkom i Markom Lišnićem koji su platili danak umoru zbog napornog vikenda te su se zadovoljili brončanim medaljama na turniru.

Finale turnira, Ivica Putnik (BK Mosconi) vs Roberto Bartol (BK Metropolis)…..stari vs mladi…sadašnjost vs budućnost….naravno, oba su se postavili da će nabiti rogove onom drugom. U samom startu meča Putnik dolazi u priliku kojom se odvaja na 80-ak bodova razlike. Roberto je malo nervoznije ušao u meč i teško je dolazio do prilike, međutim kako je turnir bio naporan kroz protekla dva dana tako je i Putnik lagano padao u kondiciji, Roberto je dobio priliku i počeo je stizati rezultat. Ali, ni Roberto nije robot pa je uslijed pada koncentracije pri rezultatu 112:67 za Putnika napravio neshvatljivu grešku i vraća Putnika na stol….. Putnik gađa zicer na skroz otvorenom stolu, svih 15 kugli se smije međutim Putnik promašuje, bila je kombinacija (vez), ali sigurno zicer i eto Robertu još jedna prilika. Nakon serije od 30 poena Roberto ima savršen otvor trokuta, gledatelji već predviđaju dramu, preokret je više nego očit….ali iluzija je kratko trajala, umoran i iscrpljen Roberto još jednom radi, za njega neshvatljivu grešku i doslovno poklanja Putniku još jednom potpuno otvoren stol. Putnik ovaj put rutinirano, iako se vidjelo uz mnogo napora zbog umora, ubacuje zadnjih 13 kugli i osvaja drugi po redu CRO CUP u sezoni 2016/2017……..čestitamo osvajačima pehara.

Obzirom da je vaš omiljeni novinar ujedno i vaš omiljeni voditelj, dozvolit ću si napisat dvije-tri riječi o samom turniru. Nakon prvog turnira u Osijeku koju je odrađen na vrhunskoj razini i drugi odigrani turnir je bio na istoj razini. Klub domaćin, BK Zeus iz Kaštela se svojski potrudio da prođe sve u najboljem redu, nova platna na stolovima, predivan pogled i malo sunca je pridonijelo odličnoj atmosferi……ali moje iskreno hvala ide samim natjecateljma turnira, apsolutno svi od prvog do zadnjeg su pokazali još jednom kako su primjer svim svojim kolegama, ponašanjem i zalaganjem…hvala vam još jedom.

Sljedeća runda za Cro Cup karavanu je planirana za 29-30. listopada…..diciplina 8 ball..ovaj put u Zagrebu.

Ah da…šećer na kraju….Ivica Putnik isti Dingać, što je stariji to je bolji…… u njegovih posljednjih 6 nastupa na CRO CUP-u, osvojio je svih 6 turnira. Time si je nakon dugo godina zaslužio i novi nadimak, “Unpredictable” je otišao u zaborav…sad je postao “Predictable”….svaka čast Putniku, vrhunski performans.

U nastavku pogledajte par slika, ždrijeb turnira i rang tablicu nakon drugog turnira sezone.

Sljedeća runda je u listopadu jesen u Zagrebu. Do tada sportski pozdrav svim ljubiteljima biljara.

1-2-slika_5

1-2-slika_4

1-2-slika_3 1-2-slika_21-2-slika_1