Prvenstvo Hrvatske za veterane održati će se za vikend 29.-30. travnja. godine u prostorijama BK “Metropolis” – Avenija Dubrovnik 10 – Zagreb. Turnir u disciplini 8-Ball započinje u subotu 29. travnja 2023. godine u 10:00 sati. Turnir u disciplini 9-Ball započinje u nedjelju 30. travnja 2023. godine u 10:00 sati.

Na turnirima PH za veterane mogu se natjecati svi licencirani natjecatelji HBS-a koji 2023. godine navršavaju 45 godine ili stariji. Prijavu za nastup na natjecanju dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje i posebno za svaku disciplinu, ukoliko nije točno određena disciplina smatra se da natjecatelj igra obje discipline). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr – zadnji rok za prijavu je srijeda 26. travnja 2023. godine do 20:00 sati. Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Sve naknadne prijave neće se uvažavati. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja – petak 28. travnja 2023. za disciplnu 8-Ball tj. u subotu 29. travnja 2023. za disciplinu 9-Ball do 10:00 sati. Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir.

Ždrijeb turnira biti će obavljen i objavljen u petak 28. travnja 2023. za disciplinu 8-Ball tj. u subotu 29. travnja 2023. za disciplinu 9-Ball godine na stranici cuescore.com.

Kotizacija za turnir iznosi 10,00 € (po disciplini). Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba. Licenca za pojedinog natjecatelja iznosi 14,00 €.

Obveze:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2023. sezonu.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr)

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Molimo sve sudionike da prije dolaska na samo natjecanje izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.

PH Veterani  8-BALL- Pregled prijavljenih natjecatelja (11)

BK Zlatar (5)
1. Tomislav Juriša
2. Mario Petrović
3. Eduard Pintarić
4. Robert Burić
5 Mario Huzjak

BSK Mosconi (1)
1. Aleksandar Ivanović

BK Metropolis (2)
1. Denis Budak
2. Edin Fetahović

BK 8 Ball Sesvete (2)
1. Robert Gulić
2. Stjepko Hunjet

BK Šibenik (1)
1. Dejan Matura

PH Veterani 9-BALL- Pregled prijavljenih natjecatelja (13)

BK Zlatar (5)
1. Tomislav Juriša
2. Mario Petrović
3. Eduard Pintarić
4. Mario Huzjak
5. Robert Burić

BSK Mosconi (1)
1. Aleksandar Ivanović

BK Metropolis (2)
1. Denis Budak
2. Edin Fetahović

BK 8 Ball Sesvete (4)
1. Robert Gulić
2. Stjepko Hunjet
3. Biber Redžić
4. Željko Kaurić

BK Šibenik (1)
1. Dejan Matura