PH STRAIGHT-POOL -2022. Pobjednik Roberto Bartol

hbs

Roberto Bartol član BK Metropolis iz Zagreba pobjednik je Prvenstva Hrvatske u disciplini Straight-pool za 2022. U finalu je rezultatom 100:86 pobijedio Antu Šolu člana BK Desetka iz Splita. Treće mjesto osvojili su članovi zagrebačkih klubova Krisitjan Draganić iz BK Metropolis i Edin Redžić iz BK 8ball Sesvete. Na prvenstvu je nastupilo 29 natjecatelja iz 7 klubova.

PH Straight-pool 2022. – 1.mjesto Roberto Bartol
PH Straight-pool 2022. – polufinalisti

ŽDRIJEB

PH STRAIGHT POOL

NAJAVA

Prvenstvo Hrvatske u disciplini Straight-pool u sezoni 2022. održati će se za vikend 29. i 30. siječnja 2022. godine u prostorijama biljarskog sportskog kluba “8 Ball Sesvete” Kelekova 4, Sesvete. Turnir započinje u subotu 29. siječnja 2022. godine u 10:00 sati.

Na turniru se mogu natjecati svi natjecatelji iz klubova koji imaju podmirenu godišnju članarinu HBS-a, koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 26. siječnja 2022. do 20:00 sati).

Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo kubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak, 28. siječnja 2022. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe sankcijama. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir.

Kotizacija za turnir iznosi 70,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba. Licenca za pojedinog natjecatelja iznosi 100,00 kn.

Ždrijeb turnira biti će objavljen u petak, 28. siječnja 2022. godine na stranici
cuescore.com.

Na turniru se igra disciplina Straight-pool po dvostrukom knock out sustavu, na 100 dobijenih bodova tj. 75 dobijenih bodova na lijevoj strani ždrijeba. Nositelji se određuju prema broju prijavljenih natjecatelja, a na osnovu sportskog pravilnika.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2022. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Za vrijeme natjecanja samo natjecatelji i organizatori smiju boraviti u prostoru za natjecanje.
Molimo sve sudionike da prije dolaska na samo natjecanje izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.
Prilikom dolaska na mjesto održavanja natjecatelja obvezno je nošenje zaštitnih maski. Molimo sve sudionike da pripreme svoja vlastita dezinfekcijska sredstva te da drže preporučeni razmak od ostalih sudionika na natjecanju. Molimo predstavnike klubova neka pripreme svoju kemijsku olovku kako bi mogli ispuniti potrebne obrasce.

Natjecatelji moraju biti u sali 30 minuta prije planirane satnice za početak pojedinog susreta. Ukoliko se za to stvore uvjeti, susret može započeti i 30 minuta prije planirane satnice.
Sastanak predstavnika klubova i natjecatelja sa sucima te voditeljem turnira održati će se 20-ak minuta prije početka turnira. Molim predstavnike klubova neka informiraju svoje članove o smjernicama i uputama koje će voditelj turnira odrediti za pojedini turnir.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr).

PREGLED PRIJAVLJENIH NATJECATELJA – (29)

BK Zlatar (3)
1. Vladimir Škvorc
2. Tomislav Juriša

BK Metropolis (11)
1. Goran Gluščić
2. Zdenko Bokšić
3. Željko Dozan
4. Ivan Samaržija
5. Kristijan Draganić
6. Borna Bevanda
7. Tomislav Pilj
8. Edin Fetahović
9. Michel Bartol
10. Roberto Bartol
11. Ivan Prusac

BK 8 Ball Sesvete (9)
1. Mario Gulić
2. Robert Gulić
3. Zvonimir Topalović
4. Miodrag Dugina
5. Edin Redžić
6. Luka Peruško
7. Kristijan Kipson
8. Stjepko Hunjet
9. Tomislav Herjavić

BK Shooters (3)
1. Tin Dalipi
2. Krunoslav Mišir
3. Tomislav Rahle

BSK Mosocni (2)
1. Tin Petljak
2. Mateo Majstorović

BK Šibenik(1)
1. Dejan Matura

BK Desetka (1)
1. Ante Šola