Prvenstvo Hrvatske za juniore održati će se 24. i 25. veljače 2024. godine u prostorijama BK “8 Ball Sesvete” – Kelekova 4 , Zagreb . Turnir u disciplini 8-Ball započinje u subotu 24. veljače 2024. godine u 10:00 sati. a turnir u disciplini 10-Ball počinje u nedjelju 24. veljače 2024. u 10:00 sati.

Na turnirima PH za juniore mogu se natjecati svi licencirani natjecatelji HBS-a koji 2024. godine navršavaju 18 godine ili mlađi. Prijavu za nastup na natjecanju dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje i posebno za svaku disciplinu, ukoliko nije točno određena disciplina smatra se da natjecatelj igra obje discipline). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr – zadnji rok za prijavu je srijeda 21. veljače 2024. godine do 20:00 sati. Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo klubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Sve naknadne prijave neće se uvažavati. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja – petak 24. veljače 2024 do 10:00 sati za disciplinu 8-Ball, odnosno u subotu 24. veljače za disciplinu 10-ball do 10.00 sati. Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe kazni. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom Pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir.

Ždrijeb turnira za disciplinu 8-Ball biti će obavljen i objavljen u petak 23. veljače 2024., odnosno u subotu 24. veljače 2024. za disciplinu 10-ball na stranici cuescore.com.

Kotizacija za turnir iznosi 0,00 € (po disciplini). Uplata licence moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba. Licenca za pojedinog natjecatelja iznosi 15,00 €.

Obveze:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2024. sezonu.

Za sva ostala pitanja ili pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju te vas molimo da se obratite na službeni e-mail saveza (hbs@biljar.hr)

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Molimo sve sudionike da prije dolaska na samo natjecanje izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.

PH Juniori disciplina 8-BALL i 10-BALL – Pregled prijavljenih natjecatelja (5)

BK 8Ball Sesvete (3)
1. Lovro Antunović
2. Antonio Berišić
3. Tina Gulić

BK Metropolis (1)
1. Andrej Perić

BK Šibenik (1)
1. Toni Matura