Prvenstvo Hrvatske u disciplini 8-Ball u sezoni 2023. održati će se za vikend 17. i 18. lipnja 2023. godine u prostorijama biljarskog kluba “8BALL SESVETE” Kelekova 4, Zagreb. Turnir započinje u subotu 17. lipnja 2023. godine u 10:00 sati.

Na turniru se mogu natjecati svi natjecatelji iz klubova koji imaju podmirenu godišnju članarinu HBS-a, koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 14. lipnja 2023. do 20:00 sati).

Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo kubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak, 16. lipnja 2023. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe sankcijama. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir.

Kotizacija za turnir iznosi 20 EUR. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba. Licenca za pojedinog natjecatelja iznosi 14 EUR.

Ždrijeb turnira biti će objavljen u petak, 16. lipnja 2023. godine na stranici
cuescore.com.

Na turniru se igra disciplina 8-Ball po dvostrukom knock out sustavu, do 8 dobijenih partija< tj. do 7 dobijenih partija na lijevoj strani ždrijeba. Nositelji se određuju prema broju prijavljenih natjecatelja, a na osnovu sportskog pravilnika.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2023. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Molimo sve sudionike da prije dolaska na samo natjecanje izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.

PH 8-Ball – Pregled prijavljenih natjecatelja (32)

BK Zlatar (2)
1. Vladimir Škvorc
2. Juraj Jurković

BSK Mosconi (4)
1. Tin Petljak
2. Edi Smolčak
3. Darko Šiljeg
4. Aleksandar Ivanović

BK Metropolis (11)
1. Leo Salijević
2. Zoran Husul
3. Filip Bermanec
4. Edin Fetahović
5. Michel Bartol
6. Borna Bevanda
7. Goran Gluščić
8. Krešo Ceraj
9. Željko Dozan
10. Tomislav Pilj
11. Ivan Prusac

BK 8 Ball Sesvete (11)
1. Edin Redžić
2. Luka Galić
3. Stipe Topić
4. Luka Peruško
5. Josip Berišić
6. Antonio Berišić
7. Igor Jurišić
8. Tihomir Smolko
9. Domagoj Tikvić
10. Ronald Mijatović
11. Zvonimir Topalović

BK Shooters (3)
1. Tomislav Rahle
2. Tin Dalipi
3. Goran Biškup

BK Desetka (1)
1. Ante Šola