Roberto Bartol BK Metropolis pobjednik je Prvenstva Hrvatske u disciplini 10-Ball. Na natjecanju je nastupilo 44 natjecatelja iz 14 klubova.

Polifinalisti PH 10-Ball
Pobjednik Roberto Bartol

Link na ždrijeb: PH10-Ball

Prvenstvo Hrvatske u disciplini 10-Ball u sezoni 2024. održati će se za vikend 04. i 05. svibnja 2024. godine u prostorijama biljarskog kluba “8BALL SESVETE” Kelekova 4, Zagreb. Turnir započinje u subotu 04. svibnja 2024. godine u 10:00 sati.

Na turniru se mogu natjecati svi natjecatelji iz klubova koji imaju podmirenu godišnju članarinu HBS-a, koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 01. svibnja 2024. do 20:00 sati).

Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo kubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak 03. svibnja 2024. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe sankcijama. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir.

Kotizacija za turnir iznosi 30 EUR. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba. Licenca za pojedinog natjecatelja iznosi 15 EUR.

Ždrijeb turnira biti će objavljen u petak, 03. svibnja 2024. godine na stranici
cuescore.com.

Na turniru se igra disciplina desetka (10-Ball) po dvostrukom knock out sustavu, na 8 dobijenih partija tj. 7 dobijenih partija na lijevoj strani ždrijeba. Nositelji se određuju prema broju prijavljenih natjecatelja, a na osnovu rang-liste.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2024. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Molimo sve sudionike da prije dolaska na samo natjecanje izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.

PH 10-BALL – Pregled prijavljenih natjecatelja (44)

BK Zlatar (4)
1. Michel Bartol
2. Tin Venos
3. Juraj Jurković
4. Tomislav Juriša

BK Metropolis (11)
1. Zoran Husul
2. Luka Jančić
3. Željko Dozan
4. Tomislav Pilj
5. Roberto Bartol
6. Goran Gluščić
7. Edin Fetahović
8. Leo Salijević
9. Ivan Samaržija
10. Ivan Prusac
11. Stipan Tucak

BK 8 Ball Sesvete (7)
1. Edin Redžić
2. Dario Jozić
3. Antonio Berišić
4. Josip Berišić
5. Stjepko Hunjet
6 Tihomir Smolko
7. Ronald Mijatović

BK Titan (3)
1. Aleksandar Ivanović
2. Borna Bevanda
3. Krešimir Bonić

BK Shooters (6)
1. Tomislav Rahle
2. Goran Đorđević
3. Goran Biškup
4. Tin Prokeš
5. Jan Dalipi
6. Tin Dalipi

BK Carota (1)
1. Filip Bermanec

BK Cibalia (4)
1. Darko Vidović
2 Krešimir Markanović
3. Danijel Ozdanovac
4. Denis Božić

BK Pink Panther (1)
1. Ivan Ivanović Samac

BK Desetka (2)
1. Frane Petričević
2. Petar Škomrlj

BK Šibenik (1)
1. Petar Palić

BK Tesla (1)
1. Mate Teklić

BSK Mosconi (1)
1. Edi Smolčak

BK Marjan (1)
1. Marko Lišnić

BK Esseker (1)
1. Bruno Tomas