Pobjednik Prvenstva Hrvatske u disciplini 9-BALL za sezonu 2022. je Filip Bermanec (BK METROPOLIS) koji je u finalu bio bolji od Michela Bartola (BK METROPOLIS) rezultatom 9:6. 3. mjesto osvojili su Roberto Bartol (BK METROPOLIS) i Saša Kušter (BK ZLATAR). Nagrade za pobjednike osigurali su Hrvatski biljarski savez te sponzor PH2022 Geoexpert d.o.o. Prvenstvo se održalo u biljarskom klubu Metropolis – Avenija Dubrovnik 10 – Zagreb.
Čestitke svim natjecateljima na sudjelovanju i fer i sportskoj igri.
Vidimo se na 4.Croatia Cupu.
Sretno!!!

PH 9-BALL polufinalisti
Pobjednik PH 9-BALL Filip Bermanec

LINK NA ŽDRIJEB PH 9-BALL
PH 9-BALL

Prvenstvo Hrvatske u disciplini 9-BALL u sezoni 2022. održati će se za vikend 17. i 18. rujna 2022. godine u prostorijama biljarskog kluba “METROPOLIS” Avenija Dubrovnik 10, Zagreb. Turnir započinje u subotu 17. rujna 2022. godine u 10:00 sati.

Na turniru se mogu natjecati svi natjecatelji iz klubova koji imaju podmirenu godišnju članarinu HBS-a, koji mogu konkurirati za reprezentaciju te je otvoren za prijavu za sve kategorije. Prijavu za nastup na natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje). Prijava se dostavlja organizatoru u pisanom obliku na e-mail adresu crotour@biljar.hr (zadnji rok za prijavu je srijeda 14. rujna 2022. do 20:00 sati).

Prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja te godinu rođenja. Molimo kubove da se pridržavaju rokova za prijavu svojih natjecatelja. Klub može prijaviti samo uredno licencirane natjecatelje.

Natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24 sata prije početka natjecanja (petak, 16. rujna 2022. godine do 10:00 sati). Nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu u protivnom podliježe sankcijama. Nakon roka za prijavu i prije roka za odjavu klub je dužan na web stranici saveza saznati sve obavijesti o natjecanju (ili telefonom kontaktirati organizatora i primiti na znanje sve obavijesti o natjecanju). U slučaju nepropisne odjave natjecatelj podliježe sankcijama koje su navedene u Stegovnom pravilniku HBS-a. Natjecatelji koji ne nastupe na turniru ne dobivaju bodove za taj turnir.

Kotizacija za turnir iznosi 70,00 kn. Uplata kotizacije moguća je i gotovinom prije početka turnira od strane predstavnika kluba za sve natjecatelje iz istog kluba. Licenca za pojedinog natjecatelja iznosi 100,00 kn.

Ždrijeb turnira biti će objavljen u petak, 16. rujna 2022. godine na stranici
cuescore.com.

Na turniru se igra disciplina 9-BALL po dvostrukom knock out sustavu, na 9 dobijenih partija tj. 8 dobijenih partija na lijevoj strani ždrijeba. Nositelji se određuju prema broju prijavljenih natjecatelja, a na osnovu sportskog pravilnika.

Napomena:
Molimo sve natjecatelje da se informiraju kod svojih klupskih predstavnika o licencama, liječničkom pregledu i pristupnicama koji su potrebni za nastupanje na turnirima. Podsjećam sve predstavnike klubova da svi prijavljeni natjecatelji moraju imati uredno riješene papire za natjecateljsku sezonu jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo natjecatelje da pola sata prije svog susreta budu u prostoru za natjecanje. Također, molimo natjecatelje da se pridržavaju pravila dress code-a te ostalih pravila određenih pravilnikom natjecanja, jer u protivnom neće moći nastupiti na turniru. Molimo sve da pročitaju Sportski pravilnik HBS-a, kao i ostale dokumente za 2022. sezonu.

Napominjemo da će se natjecanje održati sukladno preporukama HZJZ-a, a klub domaćin će osigurati prostorno-organizacijske uvjete objekta te higijenu prostora. Molimo sve sudionike da prije dolaska na samo natjecanje izmjere svoju tjelesnu temperaturu, u slučaju povišene temperature ili kontakta sa osobama pozitivnima na COVID-19, zbog zdravlja ostalih natjecatelja i organizatora, ne dolaze na natjecanje.

PH 9-BALL – Pregled priavljenih natjecatelja (34)

BK Šibenik (2)
1. Marko Jelić
2. Dejan Matura

BK Zlatar (4)

1. Robert Burić
2. Saša Kušter
3. Mario Petrović
4. Danijel Tot

BK Metropolis (14)
1. Zoran Husul
2. Željko Dozan
3. Goran Gluščić
4. Borna Bevanda
5. Matija Valković
6. Michel Bartol
7. Ivan Samaržija
8. Dario Škorput
9. Kristijan Draganić
10. Roberto Bartol
11. Filip Bermanec
12. Edin Fetahović
13. Denis Budak
14. Ivan Prusac

BK 8 Ball Sesvete (8)
1. Zvonimir Topalović
2. Domagoj Tikvić
3. Dario Jozić
4. Tihomir Smolko
5. Miodrag Dugina
6. Nino Porić
7. Edin Redžić  
8. Frano Kevilj

BK Shooters (3)
1. Tin Dalipi
2. Tomislav Rahle
3. Krunoslav Mišir

BSK Mosocni (3)
1. Edi Smolčak
2. Mateo Majstorović
3. Aleksandar Ivanović