Snooker : Filip Blažičko i Jan Jelenić prvi snooker prvaci Hrvatske-disciplina “parovi”

Prvi prvaci Hrvatske u Snooker disciplini "Parovi"

Snooker sport u Hrvatskoj dobio je i svoje prve (povijesne) prvake države u disciplini “parovi” – briljantnog “pottera” Filipa Blažička i našu najveću nadu, 15.godišnjeg Jana Jelenića (obojica SC POT) koji su kroz niz teških mečeva sjajnom igrom stigli do ovog naslova “za pamćenje”Doista nam je žao i ispričavamo se da s kašnjenjem izvješćujemo s ovog nevjerojatnog,neočekivano uzbudljivog i zaista fantastičnog turnira, no tehnički i neki drugi razlozi spriječili su objavu “in time”.

Prvaci u akciji : Jan i Filip

Velika većina iskusnih igrača snookera kao i biljara jednoglasno su ocijenili turnir možda i najboljim ikad, jer doista nitko nije očekivao da će 48 slobodnih mjesta (24 para) za nastupanje biti popunjena već sat vremena nakon objave najave, da će natjecanje i igra biti na ovako visokoj razini (niz break-ova preko 40! što je u parovima kada se igra varijanta “štap za štap” doista impresivno) te da će broj gledatelja i ozračje u publici i ukupna atmosfera ovoliko nadmašiti vjerojatno sve do sada viđeno.

Najbolji parovi primili su kao nagradu jako lijepe pehare,a svi sudionici ovog prvenstva medalju s logom HBS-a kao sjećanje na ovaj događaj.

                                                                   Šturbek,Venos,Roša,Vranjanin

Drugo mjesto osvojio je par Šturbek/Venos koji je impresionirao atraktivnom,napadačkom igrom, dok je treće mjesto osvojio jako uigrani,taktički izvanredan par Roša/Vranjanin nakon rijetke drame i neizvjesnog meča protiv mladog,sjajnog dvojca Posarić/Topić

              Matija i Tin

Slike često govore više od riječi – evo nekoliko karakterističnih za ovo Prvenstvo:

                             
                                                                                                                                                                           
                              
                                                                                                                                                                          
itd…

Rezultati i raster prvenstva :raster turnira PH 2016-parovi v.2

Vrhunska organizacija kluba SC POT,kao i besprijekorno ponašanje svih sudionika učinilo je ovaj turnir rijetko lijepim događajem koji će se pamtiti i koji ćemo pokušati ponoviti svake slijedeće godine u mjesecu prosincu s namjerom da postane tradicionalan.

Ovim prvenstvom završena su snooker natjecanja u ovoj kalendarskoj godini i s veseljem ulazimo u novu,jer nas prema svim pokazateljima očekuje još bolja i  uzbudljivija -barem što se snooker sporta tiče.

Uskoro objavljujemo niz novih informacija vezanih uz snooker sport u Hrvatskoj u slijedećoj godini.

Darko Hojan
predsjednik IOSS
HBS