Najava prvog dijela HSL sezone 2018/2019

Pobjednik Filip Bermanec

Početkom ovog tjedna, točnije, 20. kolovoza, održan je sastanak Odbora za snooker, na kojem je određen format natjecanja (ostaje identičan prošlosezonskom) i kalendar prvog dijela predstojeće HSL sezone 2018/2019.

Tako će se prvi Grand Prix turnir odigrati u zagrebačkom klubu POT u terminu od 5. do 7. listopada, a Challenge tjedan kasnije, od 12. do 14. listopada. Zagrebački klub The Nugget, bit će domaćin drugog Grand Prix turnira u terminu od 16. do 18. studenog, a vikend poslije, od 23. do 25. studenog i Challenge turnira. Isti klub ugostit će 15. i 16. prosinca i najbolje snooker parove u sklopu trećeg po redu Prvenstva Hrvatske u parovima, a prvi dio sezone završava trećim ciklusom u POT-u u terminima 11.-13. siječanj (Grand Prix) i 18.-20. siječanj (Challenge). Nakon toga, slijedi nam prvenstvena pauza, tijekom koje će naši najbolji igrači otputovati na Europsko prvenstvo u Izrael.

Prijelazni rok je još uvijek u tijeku i po trenutnim informacijama, dosta natjecatelja će u novu sezonu ući kao članovi novih klubova čije su boje odlučili braniti, a vodećem kvartetu Bermanec (Mr.Q) – Jelenić (POT) – Novak (Mr.Q) – Ayaz Khan (POT), obrana prošlosezonskih bodova bit će otežana povratkom nekih od najuspješnijih igrača HSL natjecanja tijekom proteklih sezona, kao i priključivanjem novih igrača, čime će sezona 2018/2019 biti iznimno uzbudljiva i neizvjesna.

Aktualnu rang listu možete pronaći na linku  https://biljar.hr/snooker-sluzbena-rang-lista-24-08-2018/